Aποτοξίνωση μετά τις γιορτές

  • Ο τελευταίος μήνας του έτους, παραδοσιακά, είναι ο μήνας που οι περισσότεροι αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες και υποκύπτουν σε όλα αυτά τα γλυκίσματα και τα λουκούλλεια γεύματα τα οποία αποσυντονίζουν τον οργανισμό.
  • Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρήξιμο στην περιοχή τη κοιλιάς και του εντέρου και ως εκ τούτου η πρώτη σκέψη του νέου έτους είναι η επαναφορά στις καθημερινές υγιείς διατροφικές συνήθειες και η απώλεια των κιλών που αποκτήθηκαν κατά τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων.

Είναι αλήθεια ότι το σώμα μας αποβάλλει έναν αριθμό τοξινών από μόνο του, ωστόσο πολλές από τις τοξίνες παραμένουν μέσα στο ίδιο το σώμα. Είναι σημαντικό να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας ειδικά μετά την περίοδο των γιορτών.

  • Οι τοξίνες συσσωρεύονται μέσω των τροφών που τρώμε, του νερού που πίνουμε και του αέρα που αναπνέουμε. Η αποτοξίνωση βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες και ως εκ τούτου το βοηθά να χάσει το υπερβολικό βάρος που αποκτήθηκε κατά την περίοδο των γιορτών.
  • Είναι απαραίτητο λοιπόν να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης το οποίο θα επιτρέψει στον οργανισμό σας να «αποφορτιστεί», ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε νερό και αντιοξειδωτικά.

Εκτός από τη χρήση των φυσικών συμπληρωμάτων για αποτοξίνωση, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να διώξετε αυτές τις τοξίνες από το σώμα σας.

  1. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Η λήψη διαφόρων φρούτων διασφαλίζει ότι λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί.
  2. Πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Το νερό είναι ένα υγρό που διευκολύνει την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας. Το να πίνετε πολύ νερό όλη την ημέρα βοηθά στην αποφυγή συσσώρευσης τοξινών στο σώμα.
  3. Φροντίστε το διαιτολόγιο σας να είναι φτωχό σε ζωικά λίπη και πλούσιο σε δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.
  4. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής τρείς φορές την εβδομάδα (περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι κλπ.).
  5. Δοκιμάστε ροφήματα χαμομηλιού και μέντας τα οποία διευκολύνουν τη χαλάρωση των μυών του εντέρου και αυξάνουν τις εκκρίσεις των πεπτικών υγρών, ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο το ‘’φούσκωμα’’ και τις καούρες, τα οποία μας ταλαιπωρούν μετά τα γιορτινά τραπέζια.

Αν και αυτές οι μέθοδοι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση ορισμένων τοξινών, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε συμπληρώματα για να βοηθήσετε το σώμα σας στη διαδικασία της αποτοξίνωσης.