Η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ είναι και τα δύο πολύ δημοφιλή συστατικά που οι περισσότερες από εσάς ήδη γνωρίζετε. Οι πιθανότητες είναι είναι πολύ μεγάλες ώστε τουλάχιστον ένα από αυτά μπορεί να βρεθεί σε πολλά από τα προϊόντα της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας. Κάθε συστατικό έρχεται με τη δική του λίστα με οφέλη - από την εξομάλυνση της επιδερμίδας έως την ενυδάτωση, ακόμα και την λαμπρότητα – γεγονός που τα καθιστούν ευπρόσδεκτη προσθήκη σε σχεδόν οποιαδήποτε ρουτίνα φροντίδας του δέρματος.

Τι γίνεται όμως εάν συνδυάσουμε και τα δύο μαζί σε ένα προϊόν;

 

Τι είναι η Ρετινόλη;

 

Η ρετινόλη είναι ένας σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται να καταπολεμήσει τα σημάδια της γήρανσης. Υπάρχει σαν συστατικό στην φροντίδα του δέρματος εδώ και αρκετό καιρό και έχει παραμείνει ένα από τα αγαπημένα συστατικά λόγω των πολλαπλών πλεονεκτημάτων του δέρματος. "Αν πάρετε 10 δερματολόγους και ρωτούσατε, εκτός από το αντηλιακό, ποιο είναι το ένα συστατικό που πρέπει να είναι σε μια ρουτίνα κατά της γήρανσης, θα ήταν η ρετινόλη", λέει ο δερματολόγος και ο σύμβουλος Skincare.com, Dendy Engelman. "Προέρχεται από τη βιταμίνη Α , που υπάρχει στα καρότα, τα αυγά και τις γλυκοπατάτες, και επιταχύνει τον κυτταρικό κύκλο εργασιών. Επιπλέον, ρυθμίζει τους σχηματισμούς κολλαγόνου και ελαστίνης του σώματός μας, ώστε να μπορεί να κρατήσει το δέρμα μας πιο νεανικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μόριο Ρετινόλης

Σύμφωνα με την Δρ. Tina Alster του Ινστιτούτου Δερματολογικής Χειρουργικής Laser της Ουάσινγκτον, όταν η ρετινόλη εφαρμόζεται τοπικά, μετατρέπεται σε ρητινοϊκό οξύ με την βοήθεια των ενζύμων που βρίσκονται στο δέρμα. Το ρετινοϊκό οξύ μπορεί επίσης να εφαρμοστεί τοπικά, αλλά είναι πολύ σκληρότερο από μια κρέμα ή ορό ρετινόλης, καθώς δεν μετατρέπεται φυσιολογικά με την πάροδο του χρόνου.

 

Τι κάνει η Ρετινόλη;

 

Η ρετινόλη είναι ένα πολύ δυνατό συστατικό στην φροντίδα του δέρματος, επειδή μεταβάλλει τη συμπεριφορά των ηλικιωμένων κυττάρων, ώστε να ενεργούν με πιο νεανικό τρόπο. Εξισορροπεί την υφή του δέρματος, ενισχύει την ακτινοβολία του δέρματος και αντιμετωπίζει τη γήρανση", σύμφωνα με την Amanda von dem Hagen αισθητικό και διεθνή εκπαιδευτικό για το Glo Skin Beauty.

 

Όταν η ρετινόλη ενσωματώνεται σε ρουτίνες φροντίδας του δέρματος συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανανέωσης του δέρματος, στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και στη μείωση της εμφάνισης της γήρανσης και των ανισόπεδων σημείων υφής και ηλικίας.

 

Ποια είναι τα οφέλη της Ρετινόλης;

 

Η χρήση ρετινόλης, δηλαδή της βιταμίνης Α, μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 

  1. Αποτρέπει τις ρυτίδες εξαιτίας του ελαχιστοποιητικού αποτελέσματος της, καθώς βοηθάει στην εξομάλυνση των υφιστάμενων λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  2. Βοηθάει ενάντια στο θαμπό δέρμα κάνοντας απολέπιση σε κυτταρικό επίπεδο, με αποτέλεσμα το νέο δέρμα να είναι πιο φωτεινό και ομαλότερο.
  3. Ρυθμίζει το λιπαρό δέρμα.
  4. Εξουδετερώνει τις σκουρόχρωμες κηλίδες, τις κηλίδες του ήλιου και τον υπερχρωματισμό.

 

Υπάρχουν προϊόντα που συνδυάζουν τα οφέλη της Ρετινόλης και του Υαλουρονικού Οξέος;

Φυσικά! Παρακάτω θα βρείτε μοναδικά προϊόντα της NIP + FAB που συνδυάζουν σε κρέμες ρετινόλη και υαλουρονικό! Ανακαλύψτε τες τώρα...

 

Kρέμα ματιών με ρετινόλη που βελτιώνει εμφανώς την εμφάνιση ρυτίδων και γραμμών γύρω από την περιοχή των ματιών.

Nip+Fab Retinol Fix Eye Treatment 15ml

Με πανθενόλη που ενυδατώνει το δέρμα αλλά και υαρουλονικό οξύ που ενισχύει την επιδερμίδα ώστε να έχει μία νεανική λάμψη.

Nip+Fab Post Retinol Day Cream 50ml

Mε ρετινόλη που μειώνει την εμφάνιση διχρωμίας στο δέρμα καθώς και σημάδια γήρανσης.

Εμπεριέχει πεπτίδια που ενισχύουν τη δημιουργία κολλαγόνου και υαλουρονικό οξύ που βοηθάει την επιδερμίδα να διατηρείται ενυδατωμένη.

https://assets.gy.digital/JEUqNQ2zPyEFlwgDulFEkpIpETg=/fit-in/1000x1000/filters:fill(white)/s3.gy.digital%2Fpharmacy2go%2Fuploads%2Fasset%2Fdata%2F31612%2F5056217803137.jpg

Περιέχει ρετινόλη που εμφανώς λειαίνει την επιδερμίδα ενω μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων και γραμμών και Aloe Vera που καταπραΰνει και ενυδατώνει.

Επίσης είναι εμπλουτισμένο με συστατικά που βοηθούν στην αναγέννηση του δέρματος και τονώνουν την ελαστικότητα του.

Nip+Fab Retinol Fix Intense Booster Extreme 30ml

Με ρετινόλη για την αναζωογόνηση του δέρματος , παράγωγα αμινοξέων που βελτιώνουν την καθαρότητα της επιδερμίδας και δίνουν ένα ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα και πανθενόλη που βοηθάει στην βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Nip+Fab Retinol Fix Glow Tonic Extreme 100ml

Ένα serum με ρετινόλη που μειώνει την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων.

Ενώ περιέχει Aloe Vera που ενυδατώνει και καταπραΰνει την επιδερμία και πεπτίδια που ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Nip+Fab Retinol Fix Treatmnet Serum Extreme 50ml