H σύγχρονη γυναίκα έχει αριστεύσει στην τέχνη του multi-tasking, όμως μόνο αυτή ξέρει το φόρτο εργασίας που έχει καθημερινά. Οι περισσότερες γυναίκες καλούνται να φέρουν εις πέρας πολλές αποστολές όπως μεγάλωμα παιδιών, εργασία, φροντίδα του σπιτιού καθώς και άλλα που μπορεί να προκύψουν έκτακτα στην καθημερινότητα. Όλος αυτός ο φόρτος έχει αρνητική επίδραση τόσο στη σωματική όσο και στη πνευματική ευεξία. Όταν ο οργανισμός αναγκάζεται να λειτουργεί σαν μηχανή, κάποια στιγμή αποδυναμώνεται και καταρρέει. Αυτό σίγουρα δεν το θέλει κανένας.  

Το σημαντικότερο αγαθό όλων είναι η υγεία και αυτή εξασφαλίζεται μέσω της ισορροπίας. Αυτή η ισορροπία αφορά και τη διατροφή. Η ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι η βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της υγείας. Οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας δημιουργούν και αυξημένες ανάγκες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Δυστυχώς πολλές φορές είναι δύσκολο να λαμβάνει κανείς όλα τα απαραίτητα συστατικά μόνο μέσω της διατροφής. Η μη ισορροπημένη διατροφή, η χαμηλή ποιότητα και περιεκτικότητα ορισμένων τροφίμων και η δυσκολία στην απορρόφηση κάποιων θρεπτικών συστατικών αποτελούν βασικούς παράγοντες που συντελούν στη διαταραχή αυτής της ισορροπίας.  

Ποιά συμπληρώματα διατροφής χρειάζεται μια γυναίκα;

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν να καλύψουν τα κενά στη διατροφή, τις υψηλές απαιτήσεις ανάλογα την περίοδο που βιώνει μια γυναίκα και έτσι να αποφευχθούν οι ελλείψεις. Στόχος των συμπληρωμάτων διατροφής δεν είναι να υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή αλλά να συμπληρώσουν τη διατροφή και να καλύψουν τυχόν κενά που δημιουργούνται.  

Έτσι η σύγχρονη γυναίκα έχει ανάγκη από τα παρακάτω συστατικά: 

Σίδηρος: η πιο σημαντική αποθήκη σιδήρου είναι το αίμα. Η έμμηνος ρύση όμως στις γυναίκες κατά την αναπαραγωγική ηλικία προκαλεί απώλεια αίματος και ενδεχομένως έλλειψη σιδήρου. Το κόκκινο κρέας είναι η καλύτερη πηγή σιδήρου αλλά δεν μπορεί να τρώει κανείς συχνά κόκκινο κρέας. Επίσης, οι φυτικές πηγές σιδήρου δεν απορροφώνται επαρκώς. Επιλέξτε ένα συμπλήρωμα με σίδηρο και επιπλέον στοιχεία όπως βιταμίνη C, Β12 και φυλλικό οξύ για καλύτερη απορρόφηση.  

Μαγνήσιο: ο αγγελιοφόρος του νευρικού και μυϊκού συστήματος, βοηθάει στη διαχείριση του στρες, τις μυϊκές κράμπες και τις ημικρανίες.  

Σύμπλεγμα βιταμινών Β: αυτή η οικογένεια βιταμινών συμμετέχει στον μεταβολισμό, στην ενεργοποίηση ορμονών, στη συγκέντρωση και στη διάθεση. 

Ασβέστιο και βιταμίνη D: το ασβέστιο είναι το πιο πολύτιμο συστατικό για την υγεία των οστών, ειδικά σε μια γυναίκα πιο μεγάλης ηλικίας, με την ταυτόχρονη παρουσία βιταμίνης D και μαγνησίου, για καλύτερη απορρόφηση.   

Βιταμίνη Ε: έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει την υγεία του δέρματος από το πρόωρο γήρας.  

Ωμέγα 3: προστατεύουν την καρδιά, τα μάτια, τον εγκέφαλο και το δέρμα από προβλήματα ακμής και εκζεμάτων. 

Εκτός όμως από τα παραπάνω μπορεί να χρησιμοποιεί και συμπληρώματα με υαλουρονικό οξύ για την υγεία του δέρματος και των αρθρώσεων, με κολλαγόνο για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης του δέρματος, μαλλιών και νυχιών καθώς και ενισχυμένες φόρμουλες ομορφιάς.  

Και επειδή γυναίκες και ορμόνες πάνε πακέτο, συστατικά όπως η λυγαριά, η αγγελική, το έλαιο νυχτολούλουδου, το έλαιο μποράγκου, το black cohosh και οι ισοφλαβόνες σόγιας θα τις βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού και στη φυσική φροντίδα της γυναικείας ορμονικής ισορροπίας.  

Για εσένα λοιπόν που φροντίζεις τον εαυτό σου, ξεκίνα με συμπληρώματα διατροφής για ισορροπία και ομορφιά εκ των έσω.