Nιασιναμίδη,

Η νιασιναμίδη, γνωστή και ως νικοτιναμίδη, είναι ένας τύπος βιταμίνης Β (Β3) που έχει πολλές διαφορετικές επιδράσεις και χρήσεις για το ανθρώπινο σώμα, ειδικότερα για το δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους, όπως ενέσεις νιασιναμίδης, ως συμπλήρωμα βιταμινών που λαμβάνεται από το στόμα, αλλά και σε δερμοκαλλυντικά  προσώπου. Εάν θέλετε να αποκτήσετε ένα πιο καθαρό δέρμα χωρίς κηλίδες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα δερμοκαλλυντικό προϊόν, όπως για παράδειγμα έναν ορό που περιέχει νιασιναμίδη σε υψηλή συγκέντρωση. 
Ακολουθεί μια γρήγορη περιγραφή των διαφορετικών πλεονεκτημάτων της χρήσης της νιασιναμίδης, η οποία θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα οφέλη της γενικότερα.

  • Αρχικά, η κύρια επίδραση της νιασιναμίδης είναι ότι χρησιμεύει ως αντιφλεγμονώδης ουσία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για διάφορα προβλήματα ακμής, όπως η κοινή ακμή που είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους προβλημάτων στους εφήβους, αλλά και σε αρκετό ενήλικο πληθυσμό. Λειτουργεί ελαχιστοποιώντας το πρήξιμο που προκαλείται από την ακμή, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε άλλα δερματικά προβλήματα.
  • Ένα άλλο όφελος από τη εφαρμογή της νιασιναμίδης στο δέρμα σας είναι ότι μπορεί να επαναφέρει την λεία όψη της επιδερμίδας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανική για προβλήματα μελάγχρωσης του δέρματος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε μια κοινή πάθηση που εμφανίζεται πιο συχνά σε έγκυες γυναίκες που ονομάζεται μέλασμα. Πρόκειται για την υπερμελάγχρωση του δέρματος και συνήθως εντοπίζεται στο πρόσωπο. Βέβαια για εγκυμονούσες πάντα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου. 
  • Όσον αφορά τη γήρανση, η ηλικία γίνεται πιο εμφανής λόγω των ρυτίδων στο πρόσωπο ή λόγω της ξηρότητας της επιδερμίδας. Η νιασιναμίδη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  • Επιπλέον, βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, αφήνοντάς το απαλό στην αφή και φυσικά δείχνοντάς το νεότερο.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της νιασιναμίδης

  • είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σχεδόν κάθε τύπο δέρματος, είτε  ξηρό, είτε λιπαρό τύπο επιδερμίδας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από ανθρώπους με πολύ ευαίσθητο δέρμα. 
  • Δεν έχει ανεπιθύμητες ενέργειες επειδή είναι τόσο απαλό για το δέρμα, που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των παρενεργειών που προκαλούνται από άλλα προϊόντα όπως ερυθρότητα, ερεθισμός, ξηρότητα και κνησμός.
  • Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη νιασιναμίδη, θα διαπιστώσετε σε μικρό χρονικό διάστημα ότι το δέρμα σας είναι πιο σφριγηλό και επίσης πιο απαλό. Αυτό δείχνει ότι διεισδύει βαθύτερα στα στρώματα της επιδερμίδας, θρέφοντάς το, χαρίζοντάς σας μια πιο ωραία επιδερμίδα. 

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ορούς με μεγάλο ποσοστό σε νιασιναμίδη όπως επίσης και κρέμες που περιέχουν αυτό το μαγικό συστατικό. Για να έχετε ολοκληρωμένα αποτέλεσμα και να επωφεληθείτε από τη νιασιναμίδη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρώτα τον ορό και μετά να βάλετε την κρέμα για να διατηρήσετε την υγρασία.