Άρχισε σιγά σιγά να μυρίζει καλοκαίρι και μαζί με τις εξορμήσεις έρχεται και η ανάγκη για να χαθούν κάποια παραπανίσια κιλά. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν δύσκολος λόγω των περιορισμών αλλά και αρκετά βαρύς με κρύο και αρκετά χιόνια φέτος, έτσι ο κόσμος κλείστηκε αρκετά μέσα και πολλοί το έριξαν στο φαΐ.

Έτσι ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στα παραπανίσια κιλά συνδυάζοντας διατροφή, γυμναστική και κάποια έξυπνα κόλπα για να ξεμπερδεύετε μια καλή από τις ατασθαλίες του χειμώνα. 

Tips για να χάσεις βάρος

Ας ξεκινήσουμε με μερικές "κακές" καθημερινές συνήθειες:

  • Κόψτε τη ζάχαρη: ας ξεκινήσετε με μια μικρή προσπάθεια όπως να κόψετε τη ζάχαρη από τον καφέ. Άλλωστε η ζάχαρη αλλοιώνει τη γεύση και προσφέρει περιττές θερμίδες. Περιορίστε τη ζάχαρη και σιγά σιγά θα το συνηθίσετε. 
  • Ξεκινήστε τη σωματική δραστηριότητα: δεν είναι ανάγκη να ξεκινήσετε με γυμναστήριο και να βάλετε μπρος ένα υπερ εντατικό πρόγραμμα. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί του ασανσέρ, βγάλτε βόλτα το σκύλο σας και περπατήστε σε καθημερινή βάση έστω και για μισή ώρα. 
  • Προσοχή στο τσιμπολόγημα: σίγουρα σας πιάνει κατά περιόδους μία ακατάσχετη πείνα και το ρίχνετε σε παχυντικά σνακ. Όμως αυτά τα σνακ μόνο κακό κάνουν. Το μόνο που προσφέρουν είναι θερμίδες. Άρα προτιμήστε να φάτε κάτι που θα σας ξεγελάσει την πείνα σας όπως μία μπάρα δημητριακών, ένα καρότο, ένα αγγούρι ή ένα φρούτο. 
  • Αλλάξτε τα πιάτα σας: και όταν λέμε τα πιάτα εννοούμε το μέγεθος των πιάτων. Χρησιμοποιείστε ένα μικρότερος μέγεθος και αυτό αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να περιορίσετε την ποσότητα του φαγητού και έτσι και τις θερμίδες. Πόσες φορές τρώτε περισσότερο από όσο θέλετε μόνο και μόνο για να αδειάσετε το πιάτο σας; 
  • Προσοχή στο λάδι: σίγουρα το ελαιόλαδο είναι ωφέλιμο για την υγεία όμως η μεγάλη ποσότητα και τα πολύ μαγειρεμένα έλαια έχουν αντίθετο αποτέλεσμα. Αν θέλετε να μειώσετε το βάρος σας πρέπει να κάνετε οικονομία με το λάδι και να χρησιμοποιείτε 1 κουταλιά της σούπας ανά μερίδα και πάντα ωμό. 
  • Νερό, νερό, νερό: πολλές φορές μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα με αποτέλεσμα να φορτώνουμε τον οργανισμό μας με περιττές θερμίδες. Πιείτε πολύ νερό, βάλτε το τσάι χωρίς ζάχαρη στην καθημερινότητα ή προσθέστε λεμόνι σε μία κανάτα με νερό για έξτρα γεύση και έξτρα αντιοξειδωτική δράση. 
  • Πείτε αντίο στις παχυντικές γαρνιτούρες: πολλές φορές τα φαγητά συνοδεύονται από σάλτσες, τηγανητές πατάτες, ζυμαρικά και ψωμί. Αυξήστε την ποσότητα των λαχανικών, ψητών και βραστών, όπως επίσης και των φρέσκων σαλατών. Έτσι θα γλιτώσετε θερμίδες και επιπλέον θα έχετε αίσθημα κορεσμού με πολύ υγιεινό τρόπο. 

Ενισχύστε την προσπάθεια που κάνετε με τη βοήθεια της ολοκληρωμένης γκάμας των αδυνατιστικών προϊόντων που θα σας προτείνει το εξειδικευμένο προσωπικό.

Επομένως ακολουθήστε το τρίπτυχο σωστή διατροφή, άσκηση και εξειδικευμένα προϊόντα για γρήγορο και αποτελεσματικό αδυνάτισμα.