Στην αρχαιότητα τα έλαια ήταν η επιτομή της περιποίησης τόσο των αντρών όσο και των γυναικών. Για πολλούς αιώνες τα λάδια χρησιμοποιούνται για όμορφα μαλλιά και όμορφο δέρμα. Στην ανατολή και στη δύση, στα εξωτικά και στα άγρια δάση τα έλαια βγαίνουν από τα φυτά και έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Λάδι από την ελιά της Μεσογείου, λάδι Μονόι από την Ταϊτή και argan oil από το Μαρόκο είναι μερικά παραδείγματα λαδιών που είναι αναπόσπαστα κομμάτια της περιποίησης και του beauty care.   

Τι είναι τα ξηρά λάδια;

Tα κλασικά λάδια που γνωρίζουμε έχουν σημαντικά αποτελέσματα σε θρέψη και ενυδάτωση όμως αφήνουν μια ανεπιθύμητη λιπαρότητα ειδικά στο πρόσωπο και επιπλέον φράσσουν τους πόρους. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τα ξηρά λάδια! Λάδι όμως και ξηρό πως γίνεται; Ειδικά τη στιγμή που η λέξη λάδι είναι συνυφασμένη με το λιπαρό, δημιουργείται το ερώτημα πως μπορεί το λάδι να γίνει ξηρό; Στην ουσία δεν αλλάζει το προϊόν που ναι παραμένει λιπαρό αλλά ο τρόπος που η επιδερμίδα και τα μαλλιά το απορροφούν. Με απλά λόγια, το ξηρό λάδι είναι ένα πολύ ελαφρύ έλαιο που απορροφάται αμέσως και δεν αφήνει καθόλου λιπαρότητα. Αφήνει το δέρμα μεταξένιο και απαλό, προσφέρει τα ευεργετικά οφέλη των ελαίων χωρίς όμως τα μειονεκτήματα τους. Στα καλά νέα επίσης είναι η αφαίρεση από τις συνθέσεις των ελαίων, συστατικών που είναι λίγο αμφιλεγόμενα όπως τα mineral oils.

Ξηρά λάδια και χρήση

Οι τρόποι που χρησιμοποιούντα τα ξηρά λάδια είναι πολλοί και έχουν θέση σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά:

  • Βάλτε λίγες σταγόνες στα χέρια σας και απλώστε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο κάνοντας μασάζ. Επίσης μπορείτε να το δοκιμάσετε και σαν μάσκα νύχτας και να το αφήσετε το βράδυ να δράσει σε όλο το πρόσωπο χωρίς να φορέσετε κρέμα νύχτας. Ακόμα και 2 σταγόνες λαδιού  αν αναμειχθούν με την  κρέμα ημέρας θα δείτε λάμψη και ανανεωμένη επιδερμίδα. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό χρησιμοποιήστε το ξηρό λάδι 1 με 2 φορές τη βδομάδα ενώ ένα ξηρό δέρμα μπορεί να απολαύσει πιο συχνά το ξηρό έλαιο.
  • Μόλις βγείτε από το μπάνιο εφαρμόστε ένα ξηρό έλαιο σε νωπή επιδερμίδα και κάντε ένα ωραίο μασάζ. Θα δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει και να είναι ενυδατωμένη και ελαστική. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι ανάγκες ενυδάτωσης μεγαλώνουν είναι μια ιδανική επιλογή μετά το μπάνιο. Επιπλέον, βάλτε μεγαλύτερη ποσότητα σε αγκώνες, φτέρνες και άλλα σκληρά σημεία και δώστε στο δέρμα σας μεγαλύτερη ενυδάτωση και ανάπλαση. Τέλος, μην ξεχνάτε να βάζετε και στα νύχια σας για ενδυνάμωση και θρέψη.
  • Μια με δύο σταγόνες ξηρού ελαίου στο make- up θα σας δώσει μια ιδιαίτερη έξτρα λάμψη.
  • Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε λίγες σταγόνες σε νωπά ή ξηρά μαλλιά, στις άκρες και όχι στις ρίζες ιδανικά, ώστε να είναι ενυδατωμένα, ευκολοχτένιστα και λαμπερά. Μην ξεχνάτε ότι το ξηρό έλαιο είναι ιδανική επιλογή και για μαλλιά με μπούκλες.
  • Αν χρειάζεστε έξτρα θρέψη στα μαλλιά ή είναι πολύ ταλαιπωρημένα από βαφές και styling, βάλτε ξηρό έλαιο σε όλο το κεφάλι, τυλίξτε τα με μία ζεστή πετσέτα και αφήστε τα όλη τη νύχτα.
  • Είναι ιδανικό προϊόν για το καλοκαίρι που η επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση και ενδυνάμωση.

 

Μην ξεχνάτε να βάζετε 1 με 2 σταγόνες στο αφρόλουτρο σας για απαλό δέρμα με μεταξένια αίσθηση.

Τέλος, η τελευταία τάση αφορά ξηρό λάδι με χρυσόσκονη για ακαταμάχητο χρώμα και λάμψη χειμώνα- καλοκαίρι.