Ποια είναι τα πιο σημαντικά βήματα στην θωράκιση του ανοσοποιητικού;

Εν μέσω της πανδημίας του Covid19, η καθημερινότητα όλων μας χαρακτηρίζεται από ένα άγχος λόγω των ξαφνικών αλλαγών στην διαβίωσή μας που σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη καθιστούν άκρως σημαντική την ανάγκη προφύλαξης της υγείας μας με την αποτελεσματική ενίσχυση των αμυντικών οργανισμών και την θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Ο ρόλος της διατροφής στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

•    Η διατροφή 

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί ανεπιφύλακτα το πιο σημαντικό κομμάτι στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος για αυτό και θα πρέπει να της δώσουμε την απαραίτητη προσοχή με γεύματα πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Κατά την περίοδο του χειμώνα και για την αποτελεσματικότερη ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, οι τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο είναι τα φρούτα όπως εσπεριδοειδή, ρόδια, ακτινίδια, τα λαχανικά όπως τα καρότα και το μπρόκολο, οι ξηροί καρποί και το γιαούρτι.

Τα συστατικά που χρειαζόμαστε για την ενίσχυση των αμυντικών λειτουργιών είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη D, η βιταμίνη Ε, ο σίδηρος, το σελήνιο, το χρώμιο και ο ψευδάργυρος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σωστή ενυδάτωση σε νερό, χυμούς από φρούτα και πράσινο τσάι αποτελούν πολύ σημαντικά στοιχεία για μια ισορροπημένη διατροφή. 

Ο ρόλος της άσκησης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

•    Η άσκηση

Η άσκηση, έστω και αν είναι ήπιας μορφής, συμβάλλει αποτελεσματικά και θετικά στην ενεργοποίηση και θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος κάνοντάς μας λιγότερο ευάλωτους σε ιογενείς λοιμώξεις που κυκλοφορούν ιδιαίτερα το χειμώνα όπως η γρίπη. Ακόμα και κάτι απλό όπως το χαλαρό τρέξιμο, το περπάτημα και μια βόλτα με το ποδήλατο συμβάλλουν στο να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας απέναντι σε ιούς κάνοντάς μας ανθεκτικούς.


Ο ρόλος του ύπνου στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

•    Ο ύπνος
Ο ρόλος και η σημασία του ύπνου στην υγεία του οργανισμού μας είναι αδιαμφισβήτητα ζωτικής σημασίας. Ένας ποιοτικός και επαρκής ύπνος αποτελεί ένα τεράστιο εφόδιο στην περαιτέρω ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος αφού όσοι υποφέρουν από ελλιπή ή άστατο ύπνο, είναι πιθανότερο να νοσήσουν αν εκτεθούν σε κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό. Αντίθετα, ένας οργανισμός που έχει επαρκή και καλής ποιότητας ύπνο είναι αποδεδειγμένο ότι αναρρώνει γρηγορότερα σε περίπτωση που νοσήσει.

 

Ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

•    Συμπληρώματα διατροφής 

Η καθημερινότητα όλων μας σε συνδυασμό με τις απαιτητικές συνθήκες διαβίωσης και εργασίας καθιστούν την πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών πολύ δύσκολη. Σαν αποτέλεσμα, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής ενώ και η σύγχρονη διατροφή δεν μας παρέχει τα μέταλλα και τις βιταμίνες που έχουμε ανάγκη. Πέρα από την καθημερινή μας διατροφή λοιπόν, η άμυνα του οργανισμού μας μπορεί να ενισχυθεί και μέσω της κατανάλωσης των κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής, που έρχονται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στα καθιερωμένα γεύματά μας. Όλοι μας γνωρίζουμε πως για να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C πρέπει να φάμε ή να στύψουμε και να πιούμε πολλά πορτοκάλια. Στην εύλογη ερώτηση τι χρειαζόμαστε τα συμπληρώματα βιταμίνης D σε μία χώρα σαν την Ελλάδα με τόσο ήλιο, η απάντηση, που προκύπτει από τις έρευνες του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, είναι πως το 60-70% του πληθυσμού στην πατρίδα μας έχει σοβαρή έλλειψη βιταμίνης D, με το πρόβλημα να εντείνεται στους ηλικιωμένους .


Τα συμπληρώματα διατροφής SOLGAR® είναι οι καθημερινοί μας σύμμαχοι για τη διατήρηση της συνολικής υγείας του οργανισμού μας!