Aκμή

Η ακμή των ενήλικων γυναικών δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.

  • Τα στοιχεία δείχνουν οτι το 41% των γυναικών μεταξύ 25 και 40 ετών εμφανίζουν ακμή.
  • Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο στην εμφάνιση της ακμής στην ενήλικη ζωή, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών.
  • Η ακμή της ενήλικης γυναίκας έχει διαφορετικά σημεία εμφάνισης σε σχέση με την ακμή των εφήβων και τα κύρια σημεία εμφάνισης είναι τα μάγουλα, το πηγούνι και περιστοματικά.
  • Επίσης, η υφή του δέρματος είναι ανομοιόμορφη και οι πόροι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί.
  • Η ακμή έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Τις περισσότερες φορές η ακμή στη γυναίκα έχει να κάνει με τους σμηγματογόνους αδένες που δημιουργούν μια ανισορροπία στο δέρμα.

  • Επιπλέον, μπορεί να έχετε ακούσει ότι η διατροφή δεν έχει καμία σχέση με την ακμή ή τα σπυράκια.
  • Αυτό είναι λάθος, είμαστε ό,τι τρώμε.
  • Η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής η οποία περιλαμβάνει πολλά λαχανικά και φρούτα μπορεί να κάνει θαύματα.
  • Αποφύγετε επίσης τα ανθρακούχα ποτά. Πίνοντας άφθονο νερό θα καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τοξίνες που προκαλούν την ακμή.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας:

Συμβουλή #1: Μην χρησιμοποιείτε scrub εάν έχετε ακμή. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό και πλύνετε το πρόσωπό σας απαλά μία φορά το πρωί και μία το βράδυ. Η χρήση ενός scrub μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ξηρό, ερεθίζοντας έτσι την ακμή.
Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσετε το δέρμα σας μετά από κάθε πλύσιμο.

Συμβουλή #2: Μην πιέζετε, ξύνετε ή ακουμπάτε με τα χέρια σας το πρόσωπό σας. Ο πειρασμός να το κάνετε μπορεί να είναι μεγάλος, ωστόσο τα αρνητικά αποτελέσματα από αυτή την κίνηση δεν αξίζουν τον κόπο. Καθώς τα χέρια σας φιλοξενούν επιβλαβή βακτήρια, μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα της ακμής. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλα τα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό σας, είναι καθαρά.

Συμβουλή #3: Αγοράστε δερμοκαλλυντικά και προϊόντα περιποίησης δέρματος τα οποία είναι κατάλληλα για ακνεϊκά δέρματα.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί οποιοδήποτε καλλυντικό ή προϊόν περιποίησης δέρματος που δεν ενδείκνυται για επιδερμίδες με τάση ακμής μπορεί να φράξει τους πόρους και να επιδεινώσει το πρόβλημα της ακμής.

Συμβουλή #4: Να είστε υπομονετικοί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν έως και οκτώ ή περισσότερες εβδομάδες προτού παρατηρηθούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τη θεραπεία σας. Δώστε, λοιπόν, χρόνο για να λειτουργήσει η θεραπεία που ακολουθείτε.

Συμβουλή # 5: Μη χρησιμοποιείτε φάρμακα για την ακμή περισσότερο από ότι συνιστάται. Το περισσότερο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο. Ορισμένα φάρμακα για την ακμή μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας και να το κάνουν πιο ξηρό εάν χρησιμοποιούνται υπερβολικά και πιο συχνά από ότι πρέπει. Επομένως, χρησιμοποιήστε φάρμακα για την ακμή σύμφωνα με τις οδηγίες του δερματολόγου σας και επανεξετάστε τα εάν δεν έχετε δει αποτελέσματα μετά από το διάστημα που ορίζουν οι οδηγίες.

Συμβουλή #6: Επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στη θεραπεία σας. Ο δερματολόγος θα αξιολογήσει την κατάσταση της επιδερμίδας σας και θα σας προτείνει μια θεραπεία η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.