Η πανθενόλη, γνωστή και με την ονομασία προβιταμίνη Β5 χαρακτηρίζεται ως μια ευεργετική και καταπραϋντική ουσία που προσφέρει αποτελεσματική και διαρκή ενυδάτωση στο δέρμα μας αντιμετωπίζοντας τυχόν ερεθισμούς.

Αποτελεί ένα φυσικό συστατικό, διαδεδομένο στη παραγωγή καλλυντικών, με ιδιαίτερη αξιοποίηση στον τομέα της επιδερμικής φροντίδας καθώς συνδέεται άμεσα με την υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β γνωστή και ως βιταμίνη Β5.

Εφαρμόζεται τοπικά και χρησιμοποιείται ακόμα και για εγκαύματα από τον ήλιο προσφέροντας άμεση ανακούφιση και απαλότητα στο δέρμα. Η ικανότητά της να διεισδύει στα βαθύτερα επίπεδα της επιδερμίδας και η αποτελεσματική της απορρόφηση από τα κύτταρα του οργανισμού, βοηθάει στην άμεση αναπλήρωση της υγρασίας του δέρματος.

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα φυσικό συστατικό του δέρματος για αυτό και τα οφέλη του είναι πολλά και εμφανή. Το δέρμα μένει ενυδατωμένο, το κολλαγόνο και η ελαστίνη διατηρούνται στα σωστά επίπεδα, οι ιστοί του δέρματος λαμβάνουν όλες τις θρεπτικές ουσίες και προστατεύονται από τραυματισμούς, επιβραδύνοντας παράλληλα τα σημάδια της γήρανσης.

Συνδυασμός πανθενόλης και υαλουρονικού
 

Η αποτελεσματικότητα της πανθενόλης ενισχύεται ακόμη περισσότερο όταν συνδυαστεί με τις ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος, πετυχαίνοντας την μέγιστη ενυδάτωση και φροντίδα της επιδερμίδας μας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα.

Ο δυναμικός αυτός συνδυασμός λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, υποστηρίζοντας αποτελεσματικά την φυσική ανάπλαση του δέρματος μετά το καθημερινό αφρόλουτρο αλλά και μετά την αποτρίχωση.

Για κάθε τύπου δέρματος και για όλη την οικογένεια προτιμήστε ένα προϊόν χωρίς Parabens και αρώματα. Πανθενόλη και Υαλουρονικό οξύ: Για σίγουρη φροντίδα που την αισθάνεσαι!