Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για τα παιδιά.

  • Ως γονείς, μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητές σας είναι να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τις βλαβερές συνέπειες των ακτινών UV του ήλιου.
  • Ωστόσο, με τόσα πολλά αντηλιακά που διατίθενται στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε το κατάλληλο για τα παιδιά σας.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό αντηλιακό για το παιδί σας:

Συμβουλές:

  • Αναζητήστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος: Τα αντηλιακά που προσφέρουν προστασία ευρέος φάσματος προστατεύουν τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB. Οι ακτίνες UVA μπορούν να προκαλέσουν μακροχρόνιες βλάβες στο δέρμα και πρόωρη γήρανση, ενώ οι ακτίνες UVB είναι η κύρια αιτία ηλιακού εγκαύματος. Και οι δύο τύποι ακτινών μπορούν να συμβάλλουν στον καρκίνο του δέρματος. Επομένως, φροντίστε να επιλέξετε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος για το παιδί σας.
  • Επιλέξτε υψηλό SPF: Οι δερματολόγοι συνιστούν  τη χρήση αντηλιακού με SPF τουλάχιστον 30. Ωστόσο, για τα παιδιά, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα αντηλιακό με ακόμη υψηλότερο δείκτη προστασίας. Ένα αντηλιακό με SPF 50 θα παρέχει καλύτερη προστασία στο ευαίσθητο δέρμα του παιδιού σας.
  • Ελέγξτε τα ενεργά συστατικά: Αναζητήστε αντηλιακά που περιέχουν οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου. Αυτά είναι φυσικά φίλτρα που μένουν στην επιφάνεια του δέρματος και αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου. Είναι λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν το δέρμα και θεωρούνται ασφαλή για τα παιδιά.
  • Λάβετε υπόψη τον τύπο δέρματος του παιδιού σας: Εάν το παιδί σας έχει ευαίσθητο δέρμα, αναζητήστε ένα αντηλιακό που φέρει την ένδειξη «υποαλλεργικό» ή «χωρίς άρωμα». Αυτά τα αντηλιακά είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Επιλέξτε ένα αδιάβροχο αντηλιακό: Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν στο νερό, επομένως είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα αδιάβροχο αντηλιακό. Ένα αδιάβροχο αντηλιακό θα παραμείνει στο δέρμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμα και όταν το παιδί σας παίζει στο νερό.
  • Εφαρμόστε σωστά το αντηλιακό: Όσο καλό κι αν είναι το αντηλιακό, αν δεν το εφαρμόσετε σωστά, δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά. Εφαρμόστε το αντηλιακό τουλάχιστον 15-30 λεπτά πριν το παιδί σας βγει έξω. Εφαρμόστε ξανά το αντηλιακό κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν το παιδί σας κολυμπάει ή ιδρώνει.

Συμπέρασμα:

  • Συμπερασματικά, η επιλογή του σωστού αντηλιακού για το παιδί σας είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του δέρματός του από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Αναζητήστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό SPF, ελέγξτε τα ενεργά συστατικά, αποφύγετε τις επιβλαβείς χημικές ουσίες, λάβετε υπόψη τον τύπο δέρματος του παιδιού σας, επιλέξτε ένα αδιάβροχο αντηλιακό και εφαρμόστε το σωστά.
  • Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για το παιδί σας και να το κρατήσετε ασφαλές στον ήλιο.