Τι είναι η αλλεργία;

Οι αλλεργίες, τόσο τους εαρινούς όσο και τους φθινοπωρινούς μήνες, αποτελούν ένα από τα κατ'εξοχήν προβλήματα για αρκετούς ανθρώπους.

Ως αλλεργία θα μπορούσε να περιγραφεί η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού έναντι ενός μη παθογόνου παράγοντα.

Οι συνήθεις παράγοντες που δημιουργούν τις αλλεργίες, ονομάζονται αλλεργιογόνα και είναι η γύρη, η σκόνη που προκαλούν τα ακάρεα, διάφοροι μύκητες αλλά και το τρίχωμα των κατοικιδίων ζώων.

Αντιμετώπιση της αλλεργίας

Το βότανο luffa (λούφα) αποτελεί μια αποτελεσματική αντιμετώπιση για τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας ή/και της αλλεργικής ρινίτιδας, συμπεριλαμβανομένης της καταρροής, του φτερνίσματος και της ρινικής συμφόρησης. Συγκεκριμένα, αδρανοποιεί και αποβάλλει τις τοξίνες που δρουν ανασταλτικά για το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η luffa δεν προκαλεί παρενέργειες σαν αυτές που παρουσιάζουν τα αντίστοιχα φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, ενώ δεν προκαλεί εξάρτηση όταν χρησιμοποιείται παρατεταμένα.

Η luffa παρουσιάζει συνεργιστική δράση όταν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα βότανα, γεγονός που οδηγεί σε ταχύτερη ανακούφιση από τα συμπτώματα που προαναφέρθηκαν. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ρινικού spray που δρα απευθείας στον ρινικό βλεννογόνο για άμεσα αποτελέσματα.