Είτε είσαι στην πόλη είτε στις διακοπές, είτε έχει ήλιο είτε συννεφιά, στο σπίτι ή στο δρόμο, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, η αντηλιακή προστασία είναι παραπάνω από απαραίτητη 365 μέρες το χρόνο. Ακόμα και ο ήλιος που μπαίνει από το παράθυρο του σπιτιού δεν είναι και τόσο αθώος όσο νομίζουμε. Όπως ακόμα και η οδήγηση με ήλιο δεν είναι ακίνδυνη.

Ο ήλιος μπορεί να είναι απαραίτητος για την υγεία όλων αρκεί όμως να έχει πάντα κανόνες.

  • Η δράση του είναι σιωπηλή και ύπουλη, μιας και οι ακτίνες UVA και UVB προκαλούν ζημιές στο δέρμα, τόσο στην επιφάνεια όσο και στο βάθος.
  • Επιπλέον η ζημιά που προκαλεί ο ήλιος είναι συσσωρευτική και οι φθορές μπορεί να μην γίνονται άμεσα αντιληπτές. Όμως η φθορά γίνεται και η φωτογήρανση χτυπάει την πόρτα με τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και τις κηλίδες να κάνουν την εμφάνισή τους.
  • Επιπλέον, η έκθεση στον ήλιο είναι συνδεδεμένη με τον καρκίνο του δέρματος. Άρα για όλους τους παραπάνω λόγους είναι επιβεβλημένη η χρήση αντηλιακού όλο το χρόνο και είναι το πιο σημαντικό βήμα σε όλα τα skincare.

Η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού είναι ένα καυτό θέμα και απασχολεί πολύ κόσμο.

Η επιλογή για την προστασία είναι πολύπλοκη: είτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας πάνω από την κρέμα ημέρας, είτε κρέμα ημέρας με ενσωματωμένο SPF, είτε make up με δείκτη, είτε αντηλιακό με χρώμα. Εκτός από το δείκτη προστασίας (SPF) και την υφή του αντηλιακού, ένα κριτήριο είναι η ύπαρξη χρώματος ή μη:

  • Το αντηλιακό με χρώμα προσφέρει προστασία, χαρίζει ομοιομορφία και μια φυσική φωτεινότητα ενώ επιπλέον δίνει ένα πέπλο κάλυψης στην επιδερμίδα. Αντίθετα ένα make up με SPF δεν προσφέρει την ίδια προστασία με το αντηλιακό και ο λόγος είναι ο τρόπος εφαρμογής. Οι περισσότερες γυναίκες δεν εφαρμόζουν τη σωστή ποσότητα make-up που θα τους εξασφαλίσει τη σωστή προστασία από τον ήλιο.
  • Επιπλέον, ένα αντηλιακό με χρώμα είναι πάνω από όλα αντηλιακό και με τη σωστή εφαρμογή προσφέρει και αντηλιακή προστασία καθώς και μια ομοιομορφία και μία φυσική φωτεινότητα.
  • Τα αντηλιακά με χρώμα είναι μια ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι για όσους ζητάνε πολύ ισχυρή προστασία από την ήλιο και επιπλέον μια ελαφριά κάλυψη. Ενώ αν η επιδερμίδα σας έχει ανάγκη από πλούσια κάλυψη, οι επιλογές πρέπει να είναι άλλες.

Μία πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα  δείχνει ότι τα αντηλιακά με χρώμα προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με τα χωρίς χρώμα λόγω των μεταλλικών χρωστικών που περιέχουν.

Επομένως να θυμάστε ότι τα αντηλιακά με χρώμα προσφέρουν προστασία ευρέος φάσματος, είναι φωτοσταθερά, χαρίζουν ένα διάφανο πέπλο λάμψης και ομοιομορφίας ενώ κάποια είναι εμπλουτισμένα με επιπλέον συστατικά για επιπλέον δράση. Ένα τέτοιο συστατικό είναι και το υαλουρονικό οξύ για εντατική ενυδάτωση. Τέλος, τα αντηλιακά με χρώμα διαθέτουν αρκετές αποχρώσεις ώστε να καλύπτονται όλο και περισσότερες ανάγκες.

Για σένα λοιπόν που ψάχνεις πρόσωπο χωρίς ατέλειες κάτω από τον ήλιο οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα θα βρει αυτό που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.