Οι διακοπές του Πάσχα τελειώνουν σιγά σιγά και μαζί με αυτό τελειώνουν και τα μεγάλα φαγοπότια που είναι συνώνυμα με το Ελληνικό Πάσχα.

Το σίγουρο είναι ότι νιώθεις βαρύ το στομάχι σου ακόμα από το αρνί, το κοκορέτσι και τις υπόλοιπες πασχαλινές λιχουδιές. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Πάσχα για εμάς τους Έλληνες σημαίνει διακοπές και εξορμήσεις στο χωριό ή στο νησί, ξεκούραση και συναντήσεις με φίλους και οικογένεια και όλα αυτά πάντα με πολύ και καλό φαγητό. Tα γιορτινά τραπέζια είναι μονίμως γεμάτα με λιχουδιές και εδέσματα που δεν τα λες και τόσο υγιεινά. Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι είναι γιορτές και κάποιες παρασπονδίες επιτρέπονται. Αφού λοιπόν το ευχαριστηθήκαμε και με το παραπάνω καλό είναι να γίνει σιγά σιγά η επιστροφή στη βάση και μάλιστα χωρίς ενοχές.

Εδώ θα βρείτε κάποιες συμβουλές, οι οποίες αφορούν τη διατροφή σας, που αν τις ακολουθήσετε θα σας απαλλάξουν από τις ενοχές ενώ παράλληλα θα πείτε αντίο σε κάποια έξτρα κιλά που μπήκαν αυτές τις μέρες. Εκτός όμως από τα έξτρα κιλά είναι και μία ευκαιρία να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας από τις ατασθαλίες των ημέρων και φυσικά να είστε έτοιμοι για το επόμενο τριήμερο και για το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών.

Συμβουλές αποτοξίνωσης:

  • Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από ότι περίσσεψε από το πασχαλινό τραπέζι όπως κουλούρια και τσουρέκια. Αυτές οι τροφές σε επηρεάζουν και σου χαλάνε τη δίαιτα. Μοιράστε τα σε φίλους και γνωστούς.
  • Πιείτε πολλά υγρά. Η αύξηση των υγρών θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις από το σώμα σου τις τοξίνες και με αυτό τον τρόπο να ξεφουσκώσεις πιο εύκολα. Βάλτε στη ζωή σας το πράσινο τσάι με λεμόνι όπως και τα αποτοξινωτικά υγρά που βοηθούν πολύ.
  • Όταν επιστρέφετε από τις πασχαλινές διακοπές καλό είναι για 2 με 3 ημέρες να τρώτε μόνο λαχανικά, φρούτα ή και άπαχα γαλακτοκομικά. Αυτές οι τροφές βοηθάνε στο να νιώθετε πιο ανάλαφρα και να επανέλθετε μετά από τις υπερβολές του Πάσχα.
  • Βγάλτε από τη ζωή σας για μια βδομάδα το αλκοόλ και τη ζάχαρη. Είναι ένας ακόμα τρόπος να αποτοξινωθείτε και να δώσετε μια νέα ώθηση στο μεταβολισμό σας.
  • Ασκηθείτε...με την άσκηση μπορείτε να αντισταθμίσετε τις επιπλέον θερμίδες που πήρατε τις μέρες του Πάσχα και επιπλέον να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας. Περπατήστε, κάντε αερόβια γυμναστική, κάντε βόλτα με τα ποδήλατα και δείτε τον οργανισμό σας να ξυπνάει!
  • Μπορεί οι μέρες που πέρασαν να καταναλώσατε πολύ κρέας όμως το ψάρι και το κοτόπουλο δεν είχαν θέση στο τραπέζι. Άρα επιλέξτε αυτές τις τροφές για πρωτεΐνη και βγάλτε τελείως από το τραπέζι γλυκίσματα και γαρνιτούρες.
  • Πείτε αντίο στο βραδινό: αν θέλετε να ξεφουσκώσετε καλό είναι για κάποιες μέρες να αποφύγετε το βραδινό σας γεύμα και να το αντικαταστήσετε με ένα γιαούρτι με βρώμη, μια σαλάτα ή μια σούπα λαχανικών.

Τέλος, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε και εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες σας που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.