Με την αλλαγή του καιρού που επέρχεται το φθινόπωρο, το ανοσοποιητικό μας αρχίζει να επηρεάζεται από την εμφάνιση των πρώτων ιώσεων. Για να προστατευθείτε από τις ιώσεις της εποχής ακολουθήστε τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές:

  • Να τρέφεστε σωστά και να γυμνάζεστε τακτικά
  • Να τηρείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής
  • Να κοιμάστε αρκετά

Σημειώνουμε ότι οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα) θα πρέπει προληπτικά να εμβολιαστούν  έγκαιρα.

Πως όμως μπορούμε να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε εύκολα μια ίωση?

Η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με συμπληρώματα πολυβιταμινών μπορεί να σας τονώσει σε αρχικό στάδιο. Συγκεκριμένα η Βιταμίνη C είναι ίσως η πιο σημαντική βιταμίνη για την αντιμετώπιση κάθε μορφής κρυολογήματος. 
Επίσης φροντίστε να ενυδατώνετε τον οργανσιμό σας με άφθονο νερό, φυσικούς χυμούς και αφεψήματα με βότανα τα οποία προσφέρουν πολλά ιχνοστοιχεία στον οργανισμό και αποτοξινώνουν. Προσθέστε στα ροφήματα μέλι, πρόπολη, λεμόνι ή ακόμα βάμμα εχινάκειας και σαμπούκο για καλύτερο αποτέλεσμα. 
Περιορίστε τον πονόλαιμο και τον βήχα με καραμέλες με ήπια αντισηπτική δράση και με ένα βλενολυτικό ή φυτικό σιρόπι με βότανα.

Όσοι ταλαιπωρούνται από γαστρεντερικά προβλήματα καλό είναι να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους ένα προβιοτικό για την αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας.

Τέλος μη ξεχνάτε ότι σύμμαχος για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας είναι η καλή ψυχολογία, ενώ εχθρός σας είναι το στρες. Για αυτό ένα σύμπλεγμα βιταμινών B και μαγνήσιο, βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού σας συστήματος και κατ'επέκταση τους ανοσοποιητικού, καθώς βελτιώνει τη διάθεση και χαλαρώνει τον οργανισμό.

Κλείνοντας, πάρτε μια ανάσα από την στρεσογόνo καθημερινότητα σας και φροντίστε τον οργανισμό σας με τους παραπάνω βασικούς κανόνες.
Να θυμάστε "Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν".