Επιστροφή από διακοπές

Αν επέστρεψες από διακοπές και νιώθεις τύψεις ότι το παράκανες με το φαγητό και το ποτό το προηγούμενο διάστημα, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν είσαι ανέμελος και προσπαθείς να ξεκουραστείς τότε πολύ πιθανό να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να το ρίξεις τόσο στο φαγητό όσο και στο ποτό.

Τώρα όμως που επέστρεψες στην καθημερινότητα, βάλε στο πρόγραμμα την αποτοξίνωση του οργανισμού σου!

Σε τι βοηθάει η αποτοξίνωση;

Όπως λένε και οι ειδικοί, η αποτοξίνωση είναι ένας τρόπος να αποβάλλεις από τον οργανισμό σου όλα τα περιττά και να ξεκινήσεις με ένα restart. H αποτοξίνωση θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τις τοξίνες, να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου και να χάσεις πόντους και κιλά.

Κυκλοφορούν αρκετές δίαιτες αποτοξίνωσης με ποικιλία στη διάρκεια όμως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί να μπουν σε αυστηρές διαδικασίες δίαιτας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος και να πετύχει την αποβολή των περιττών υγρών και την επαναφορά του οργανισμού στο φυσιολογικό.

Πώς να κάνω αποτοξίνωση;

Ας δούμε μαζί μερικούς τρόπους:

  • Νερό: προσπάθησε να πίνεις όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, 2  με 2,5 λίτρα καθημερινά. Το νερό θα αυξήσει τη διούρηση και είναι ένας τρόπος αποβολής των τοξινών. Λίγες σταγόνες λεμονιού, θα αυξήσουν την αποτοξινωτική ικανότητα του νερού!
  • Διατροφή πλούσια σε πράσινα λαχανικά: τα πράσινα λαχανικά είναι οι βασιλιάδες της αποτοξίνωσης  καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών. Τέτοια λαχανικά είναι το σπανάκι, το μπρόκολο και το μαρούλι και γενικότερα όλα τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.
  • Πες όχι στο κόκκινο κρέας και περιόρισε τους υδατάνθρακες όσο γίνεται.
  • Καφές, ένας και καλός: περιόρισε την κατανάλωση του καφέ και βάλε στη ζωή σου το πράσινο τσάι ιδανικά με πολύ λεμόνι που είναι πολύ καλό εξαιρετικό αντιοξειδωτικό.
  • Άσκηση: με την άσκηση, ο οργανισμός αποτοξινώνεται καλύτερα, βελτιώνεται πολύ η διάθεση και αυξάνεται η ευεξία.
  • Βγάλε από την καθημερινότητα παλιές κακές συνήθειες: πολύ βαριά και λιπαρά φαγητά, με σάλτσες βαραίνουν τον οργανισμό και δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο θερμίδες και αυξημένες τιμές χοληστερίνης. Προτίμησε φαγητά στεγνά, μαγειρεμένα στον ατμό και θα νιώσεις άμεσα το σώμα σου πιο ελαφρύ!
  • Φρέσκα φρούτα καθημερινά: τα φρούτα περιέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι ένας πολύ εύκολος να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου με εύκολο και γευστικό τρόπο. Ξεκίνα λοιπόν τη λίστα σου στο σούπερ μάρκετ με πολλά φρούτα!
  • Μαγικά συστατικά: βάλε στη διατροφή σου τροφές όπως το τζίντζερ, την κανέλλα, τα cranberries, το αβοκάντο, το σέλινο, την αγκινάρα που θα σε βοηθήσουν στην αποβολή των τοξινών σε λίγες κιόλας ημέρες.
  • Μείωσε την πείνα με έξυπνο τρόπο: όταν το αίσθημα πείνας σε κυριεύει, βάλε στη διατροφή σου φυτικές ίνες όπως αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς που θα σου δημιουργήσουν αίσθημα κορεσμού.
  • Βγάλε από τη ζωή σου τα 3 λευκά: λευκή ζάχαρη- λευκό αλάτι και λευκό αλεύρι. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς αλάτι βοτάνων, στέβια και αλεύρι ολικής άλεσης και αμέσως θα νιώσεις τη διαφορά.

Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά συμπληρώματα διατροφής που θα συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου. Ειδικά τώρα μετά τις διακοπές είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για μια δυναμική επαναφορά μετά το ξέγνοιαστο καλοκαίρι.