Νιώθετε ατονία και τα επίπεδα της ενέργειας σας χαμηλά;

Οι βιταμίνες είναι ζωτικής σημασίας για τη καλή υγεία όλων των ανθρώπων. Είναι σημαντικές για πολλές καθημερινές λειτουργίες όπως η αναπαραγωγή και η ανάπτυξη των κυττάρων, η ενίσχυση του μεταβολισμού αλλά κυρίως ο πιο σημαντικός και καθοριστικός ρόλος τους είναι η συμβολή τους στην επεξεργασία ενέργειας μέσα στα κύτταρα. 

 

Από πού προέρχονται οι βιταμίνες;

Λαμβάνουμε τις περισσότερες βιταμίνες μέσω των τροφίμων που καταναλώνουμε - οπότε ταξινομούνται ως "απαραίτητες" - και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: λιποδιαλυτές βιταμίνες και υδροδιαλυτές βιταμίνες. Μπορείτε να καλύψετε εύκολα τις καθημερινές σας ανάγκες σε βιταμίνες, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή που έχει ως βάση τα φρούτα, τα δημητριακά και τα λαχανικά καθώς επίσης και πρωτεΐνες όπως το ψάρι, το κρέας, τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο οι βιταμίνες Α, Β12 και Ε αποθηκεύονται σε μεγάλο βαθμό στο σώμα, γεγονός που καθιστά την τακτική πρόσληψη των υπόλοιπων βιταμινών σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής άκρως σημαντική για την αποτελεσματική θωράκιση του οργανισμού.

Ο ρόλος των βιταμινών δεν σταματάει όμως εκεί καθώς αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση και αφομοίωση διαφόρων  θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό. Η βιταμίνη C απαιτείται για την απορρόφηση του σιδήρου, η βιταμίνη D βελτιώνει την απορρόφηση του ασβεστίου και οι βιταμίνες Β συνεργάζονται στα κύτταρα.

Ποιες είναι οι λιποδιαλυτές βιταμίνες;

Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες είναι λιγότερες σε αριθμό από τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες και μπορούν να αποθηκευτούν στα λιπώδη κύτταρα μας για μελλοντική διάσπαση και χρήση όταν το χρειάζεται ο οργανισμός μας. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι οι συγκεκριμένες βιταμίνες μπορούν να συσσωρεύονται στο σώμα μας σε τοξικά επίπεδα εφόσον τις τρώμε σε μεγαλύτερες ποσότητες από τις ανάγκες του οργανισμού.

Ποια είναι τα οφέλη της Βιταμίνης Α;

Η βιταμίνη Α έχει πολλές λειτουργίες και οφέλη. Είναι σημαντική για την ανάπτυξη και για τη διατήρηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και συμβάλλει στην καλή όραση.

Ποια είναι τα οφέλη της Βιταμίνης Ε;

Η βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη) είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα μυϊκά κύτταρα, τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τη βιταμίνη Α και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα από την οξείδωση (καταστρέφει τις «ελεύθερες ρίζες»).

Ποια είναι τα οφέλη της Βιταμίνης Κ;

Η βιταμίνη Κ (φυλλοκινόνη και μεκινόνη) είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος καθώς παράγει την προθρομβίνη. Η βιταμίνη Κ λειτουργεί συνεργικά με τη βιταμίνη Α για να διατηρεί υγιή οστά και  δόντια.

Ποια είναι τα οφέλη της Βιταμίνης D;

Ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα όταν δεν έχουμε τη λιακάδα του καλοκαιριού, υπάρχει λιγότερη υπεριώδης ακτινοβολία, οι άνθρωποι περνούν λιγότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και φορούν περισσότερα ρούχα οπότε αυτομάτως η έλλειψη βιταμίνης D αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Ωστόσο, μετά από τακτική έκθεση στον ήλιο, άτομα κάτω των 50 ετών μπορούν να παράγουν και να αποθηκεύουν βιταμίνη D αξίας περίπου 6 μηνών, οπότε διατίθεται κατά τους χειμερινούς μήνες. Οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να παράγουν και να αποθηκεύουν τόσο βιταμίνη D όσο οι νεότεροι, επομένως διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ποιες είναι οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες;

Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες είναι επίσης γνωστές ως συν-ένζυμα και έχουν καθοριστικό ρόλο κατά τη διάσπαση των τροφίμων για την παραγωγή ενέργειας. Εκκρίνονται από τα νεφρά, επομένως δεν αποθηκεύονται στο σώμα.

Ποια είναι τα οφέλη της Βιταμίνης Β1;

Η βιταμίνη Β1 συνεργάζεται με άλλες βιταμίνες της ομάδας Β για την κατανομή των υδατανθράκων για την παραγωγή ενέργειας. Η λειτουργία της βρίσκεται κυρίως στους μύες, στον εγκέφαλο, στο συκώτι και στα νεφρά.

Ποια είναι τα οφέλη της Βιταμίνης Β2;

Η βιταμίνη Β2 συνεργάζεται με άλλες βιταμίνες Β που βοηθούν στην αξιοποίηση πρωτεϊνών και υδατανθράκων από τα κύτταρα. Βοηθά στην αποτελεσματική απορρόφηση  του σιδήρου, του ψευδαργύρου και του ασβεστίου.

Ποια είναι τα οφέλη της Βιταμίνης Β3;

Η βιταμίνη Β3 χρησιμοποιείται από τα κύτταρα του οργανισμού για τη μεταφορά ενέργειας και την επισκευή του DNA.

Ποια είναι τα οφέλη της Βιταμίνης Β6;

Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στην  καλή  διάθεση των ανθρώπων, στην καλή ψυχική υγεία και συμμετέχει ενεργά στη διάσπαση της ομοκυστεΐνης.

Ποια είναι τα οφέλη της Βιταμίνης Β12;

Η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη για την παραγωγή DNA και την  φυσιολογική  λειτουργία του αίματος και του εγκεφάλου.

Ποια είναι τα οφέλη του φυλλικού οξέος;

Το φυλλικό οξύ συμμετέχει ενεργά και συμβάλλει αποτελεσματικά στο σχηματισμό χρωμοσωμάτων και ερυθρών αιμοσφαιρίων καθώς επίσης προάγει και την κανονική πέψη.  Έρευνες έχουν δείξει ότι αποτρέπει την εκφύλιση  του νευρικού σωλήνα και αποτελεί κοινή επιστημονική άποψη ότι παίζει ρόλο στη μείωση του κινδύνου από καρδιαγγειακές παθήσεις, στην πρόληψη της  άνοιας, σε κατάγματα οστών, καρκίνους ακόμα και βλάβες στο DNA.

Ποια είναι τα οφέλη του παντοθενικού οξέως;

Το παντοθενικό οξύ αποτελεί μέρος του συστήματος συν-ενζύμων του σώματος, βασικό μόριο στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και του λίπους και είναι απαραίτητο για σχεδόν όλες τις μορφές ζωής.

Ποια είναι τα οφέλη της Βιοτίνης;

Η βιοτίνη συμμετέχει ενεργά στο μεταβολισμό του λίπους και συμβάλλει στην καλή υγεία των μαλλιών.

Ποια είναι τα οφέλη της Βιταμίνης C;

Η βιταμίνη C όπως όλοι γνωρίζουμε αποτελεί μια βασική βιταμίνη ζωτικής σημασίας. Συμβάλλει στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών, κολλαγόνου, στην ανάπτυξη δοντιών, χόνδρου, συνδετικών ινών και οστών. Συμβάλλει στην διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, ελευθερώνει το σίδηρο για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης και βοηθά στην απορρόφηση του χαλκού. Αποτελεί ένα αντιοξειδωτικό με σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Γιατί να πάρετε μια πολυβιταμίνη;

Όταν καταναλώνουμε μια πολυβιταμίνη ο οργανισμός μας λαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά τα οποία υπάρχουν στα τρόφιμα και ειδικότερα στα φρούτα και στα λαχανικά.

Όταν η καθημερινή μας διατροφή δεν περιέχει αρκετά φρούτα και λαχανικά, ο οργανισμός μας χάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, καρκίνου και άλλων προβλημάτων υγείας. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC), οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν 1.5-2 φλιτζάνια φρούτων και 2-3 φλιτζάνια λαχανικά καθημερινά. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη μελέτη CDC, διαπιστώθηκε ότι το 76% των ενηλίκων δεν τρώνε αρκετά φρούτα και το 87% των ενηλίκων δεν τρώνε αρκετά λαχανικά με αποτέλεσμα η πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών να είναι ανεπαρκής.

Πώς να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός;

Μια πολυβιταμίνη είναι σαν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, μια καθημερινή εγγύηση για να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας παίρνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται. Μπορεί να αντισταθμίσει τις ελλείψεις που συμβαίνουν όταν δεν παίρνετε αυτό που χρειάζεστε μέσω του φαγητού.

8 λόγοι για να πάρετε μια πολυβιταμίνη

Αντιγήρανση: Καθώς μεγαλώνουμε, οι διατροφικές μας ανάγκες αυξάνονται. Ταυτόχρονα, γίνεται πιο δύσκολο για το σώμα να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά. Τα φάρμακα μπορούν να καταστρέψουν περαιτέρω το σώμα μας από θρεπτικά συστατικά και μια πολυβιταμίνη μπορεί να αντισταθμίσει αυτές τις ελλείψεις.

Καλό για την καρδιά σας: Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη πολυβιταμίνης υψηλής ποιότητας μπορεί να μειώσει τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες στις Η.Π.Α.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου: Η χρήση βιταμινών έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο ορισμένων καρκίνων. Μια πρόσφατη μελέτη 14.000 ανδρών ηλικίας 50 ετών και άνω διαπίστωσε ότι τα καθημερινά συμπληρώματα πολυβιταμινών «μείωσαν σημαντικά τον κίνδυνο ολικού καρκίνου».

Ενισχύει την ανοσία του οργανισμού: Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό γνωστό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι βιταμίνες D και E ενισχύουν επίσης την ανοσία. Αυτές οι βιταμίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων αλλεργίας.

Υποστηρίζει την υγεία των ματιών: Οι βιταμίνες A, C, E, Niacin (B3) και το σελήνιο υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη προστατεύουν επίσης τα μάτια από επιβλαβή κύματα φωτός. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολυβιταμίνες που περιέχουν συνδυασμό βιταμινών, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

Υδατοδιαλυτές βιταμίνες: Οι υπερβολικές λιποδιαλυτές βιταμίνες (A, D, E και K) αποθηκεύονται στο σώμα. Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες (Β και C) δεν αποθηκεύονται και απλώς ταξιδεύουν στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να λαμβάνετε αυτές τις απαραίτητες βιταμίνες σε καθημερινή βάση.

Υγιή μαλλιά και δέρμα: Νέα έρευνα αναφέρει ότι οι βιταμίνες Β3 (νιασίνη), βιοτίνη και βιταμίνη C συμβάλλουν σημαντικά για την υγεία των μαλλιών. Οι βιταμίνες A, C, E και CoQ10 εξασφαλίζουν ένα λαμπερό υγιές δέρμα.

Νιώστε καλύτερα: Σε μεγάλο βαθμό η οικογένεια της Βιταμίνης Β, η λήψη πολυβιταμίνης σχετίζεται με την αύξηση των ενεργειακών επιπέδων, τα αισθήματα ευεξίας, καθώς και τη μείωση του  του άγχους. Αυτό από μόνο του, αξίζει για να εντάξετε στη καθημερινότητα σας τη λήψη πολυβιταμινής.

Καποιες Σημαντικές πολυβιταμίνες παρασκευασμένες ειδικά για άνδρα και γυναίκα , ενισχύοντας ανθρωπους ηλικιας ανω των 40 ετων  

SOURCE OF LIFE WOMEN

Πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει διατροφικές ελλείψεις και ειδικές ανάγκες του γυναικείου οργανισμού. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και φυσικών συστατικών (ισιφλαβόνες,σπιρουλίνα, λουτεΐνη, ένζυμα, βιοφλαβονοειδή) στις απαιτούμενες ποσότητες που χρειάζονται οι γυναίκες σε κάθε στάδιο της ζωής τους για περισσότερη ενέργεια και ευεξία. Εμπλουτισμένο με μείγμα ειδικών βοτάνων (chsdteberry, damiana, dong quai, black cohosh) και  για την υποστήριξη του γυναικείου γεννητικού συστήματος.

SOURCE OF LIFE MEN

Πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο ώστε να παρέχει πλήρη διατροφική υποστήριξη για την υγεία και ευεξία των ανδρών κάθε ηλικίας. Περιέχει πλήρη σειρά βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων ( L-αλανίνη, L- γλουταμίνη, L-γλυκίνη), νουκλεϊκά οξέα, βότανα (σπιρουλίνα, Saw Palmetto, Rhodiola, Pumpkin seed) και άλλα συστατικά με αναζωογονητικές ιδιότητες, που καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες του αντρικού οργανισμού και χαρίζουν δύναμη, αντοχή και ενέργεια.