Τα τελευταία χρόνια το εκχύλισμα από τα φύλλα της ελιάς βρίσκεται στο μικροσκόπιο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Το ενδιαφέρον για τη διερεύνηση των ευεργετικών επιδράσεων που μπορεί να έχει στην ανθρώπινη υγεία έχει περάσει τα σύνορα και δεν περιορίζεται πλέον μόνο στη λεκάνη της Μεσογείου.

Η ελιά είναι γνωστή από τους αρχαιότατους χρόνους, και πιθανότατα κατάγεται από το χώρο της ανατολικής Μεσογείου, ενώ οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που καλλιέργησε την ελιά στον ευρωπαϊκό μεσογειακό χώρο.

fylla elias

Ήδη από το 4000 π.Χ. ήταν γνωστή η χρήση του ελαιόλαδου για θεραπευτικούς σκοπούς. Ο Αριστοτέλης μελέτησε το ελαιόδεντρο και ανήγαγε την καλλιέργεια του σε επιστήμη. Ο Ιπποκράτης το περιέγραψε ως το τέλειο φάρμακο. Ο Όμηρος το χαρακτήρισε ως «χρυσό» υγρό, ενώ πρώτος ο Σόλων νομοθέτησε την προστασία του.

Το εκχύλισμα των φύλλων της ελιάς, σύμφωνα με κλινικές μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συνιστάται για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ή ως φυσικό αντιμικροβιακό σε μυκητιάσεις και σε ιώσεις, όπως η γρίπη και ο έρπης.

Κάποια από τα οφέλη των φύλλων της ελιάς:

  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα
  • Έχουν αντιβιοτικές, αντιϊκές, βακτηριοκτόνες και αντιμυκητιακές ιδιότητες
  • Καταπολεμούν βακτήρια και ιούς του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (συνάχι, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ωτίτιδα)
  • Επιδρούν θετικά και στις λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος
  • Υποστηρίζουν τις λειτουργίες του καρδιαγγειακού συστήματος
  • Ρυθμίζουν τη χοληστερίνη
  • Σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου
  • Έχουν αντιδιαβητική δράση
  • Δρουν ενάντια στον έρπη και τις λοιμώξεις των ματιών, όπως επιπεφυκίτιδα

 

Αυτή τη δύσκολη περίοδο που οι ιοί βρίσκονται σε έξαρση και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αποτελεί πρωταρχικό σκοπό, έχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνουμε όλα τα οφέλη του εκχυλίσματος των φύλλων της ελιάς μέσα από ένα μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής!

 

Το Oliviotic της Power Health είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής τιτλοδοτημένο σε 20% ελαιοευρωπαΐνη ανά κάψουλα σε συνδυασμό με βιταμίνη D και ψευδάργυρο για επιπλέον ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Καταπολεμά κρυολόγημα, συνάχι, γρίπη και λοιμώξεις του αναπνευστικού. Η αποτελεσματικότητά του έχει διαπιστωθεί από επίσημη κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Α’ Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Πηγές:
1. Journal of Food Quality Evaluation of Effect of Extraction Solvent on Selected Properties of Olive Leaf Extract https://www.hindawi.com/journals/jfq/2020/3013649/

2. Effect of Olive Leaves Drying on the Content of Oleuropein https://www.researchgate.net/publication/273257561_Effect_of_Olive_Leaves_Drying_on_the_Content_of_Oleuropein

3. Highly potent antioxidant Olea europaea L. leaf extract affects carotid and renal haemodynamics in experimental hypertension: The role of oleuropein

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5780626/