Από  την εποχή των Αζτέκων και των Μάγια μέχρι  σήμερα η σπιρουλίνα έχει χαρακτηριστεί ως τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας με πολλά θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τι είναι η σπιρουλίνα;

Eίναι ένα μικρό κυανοπράσινο φύκι που αναπτύσσεται τόσο στις θάλασσες όσο και στις αλκαλικές λίμνες. Το χρώμα της οφείλεται στη χλωροφύλλη  που υπάρχει και στα φυτά αλλά και σε μια πρωτείνη τη φυκοκυανίνη που περιέχει. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη 65-70% και περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και ένζυμα. Αποτελεί ένα τέλειο συμπλήρωμα και είναι το ιδανικό προιόν για μια σωστή διατροφή.

Ποια είναι τα οφέλη της σπιρουλίνας για τον ανθρώπινο οργανισμό;

  • Eνισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα σε περιόδους νηστείας (Σαρακοστή)αλλά και προστατεύει τον οργανισμό από ασθένειες λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής και αντιικής δράσης.

  • Έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση και προσφέρει στον οργανισμό υγιή μαλλιά-νύχια και λαμπερό δέρμα.

  • Είναι χρήσιμη σε περιόδους αδυνατίσματος γιατί μειώνει την πείνα προκαλώντας αίσθημα κορεσμού.
  • Είναι ευεργετική σε αθλητές και ασκούμενους γιατί προλαμβάνει την φθορά των μυών λόγω της πρωτείνης και των συστατικών της.
  • Αποτελεί άριστο συμπλήρωμα για μαθητές και φοιτητές γιατί αυξάνει την πνευματική συγκέντρωση και ενισχύει την φυσική αντοχή του οργανισμού σε όλες τις μορφές stress.
  • Μπορεί να βοηθήσει σε συνοδά νοσήματα όπως διαβήτη,αναιμία,ορμονικές διαταραχές ,καρδιαγγειακό παρέχοντας σημαντικό όφελος .

Η σπιρουλίνα ως υψηλή διατροφική πηγή πρωτείνης αποτελεί ένα όπλο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής.

Μην αργείτε λοιπόν να την εντάξετε στην διατροφή σας και να οικειοποιηθείτε το όφελός της.