Για μία γυναίκα τα περιποιημένα άκρα είναι ζωτικής σημασίας για την εμφάνιση της. Σε εποχές ειδικά όπως η άνοιξη και το καλοκαίρι που το σώμα μένει περισσότερο ακάλυπτο, η ανάγκη για περιποίηση των άκρων είναι ακόμα μεγαλύτερη. Και ένας άντρας όμως έχει ανάγκη από περιποιημένα άκρα δεδομένου ότι η υγεία των άκρων επηρεάζει τη γενικότερη υγεία.

Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για να έχετε καλοφροντισμένα και περιποιημένα πόδια:

 

Ενυδάτωση

Για τη διατήρηση όμορφων ποδιών είναι απαραίτητη η καλή ενυδάτωση. Όπως ο οργανισμός χρειάζεται επαρκή ενυδάτωση με τη λήψη υγρών και νερού, έτσι και τα πόδια χρειάζονται ενυδάτωση. Βάλτε στην καθημερινότητα σας κρέμες ενυδατικές πλούσιες σε συστατικά ενυδατικά όπως η βιταμίνη Ε για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπλέον, το  μασάζ είναι ένα ακόμα θαυματουργό όπλο. Κάντε μασάζ με την κρέμα σας με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω για να ενεργοποιήσετε τη μικροκυκλοφορία και να νιώσετε τα πόδια σας ξεκούραστα.

 

Επιχείρηση πεντικιούρ

Η όμορφη εικόνα των ποδιών σας συμπληρώνεται από καθαρά νύχια και πέλματα. Κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα πεντικιούρ που θα περιλαμβάνει ένα όμορφο και περιποιητικό ποδόλουτρο που θα μαλακώσει τα πόδια σας. Με το πεντικιούρ θα απομακρύνετε τις σκληρύνσεις, τα πετσάκια και θα μαλακώσετε τις σκασμένες φτέρνες.

 

Βερνίκι με καλοκαιρινό χρώμα

Το πεντικιούρ θα ολοκληρωθεί με ένα όμορφο βερνίκι με καλοκαιρινό χρώμα που θα αναδείξει τα άκρα σας και το μαύρισμα σας.

 

Κιτρινισμένα νύχια; Όχι πια

Τα νύχια είτε είναι βαμμένα είτε άβαφα πρέπει να είναι όμορφα και περιποιημένα. Το καλό καθάρισμα θα σας απαλλάξει από τυχόν κιτρινίλες που προκύπτουν και από τα σκούρα βερνίκια που χρησιμοποιούνται αρκετά. Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε βερνίκια βάσης που θα ενδυναμώσουν τα νύχια και θα αποτρέψουν τυχόν κιτρίνισμα.

 

Σκασμένες φτέρνες

Ένα σημείο του ποδιού που είναι πιο αισθητή η αφυδάτωση είναι οι φτέρνες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σχηματίζονται πολύ συχνά στα πόδια ενοχλητικές σκληρύνσεις και ρωγμές. Αυτές οι ενοχλήσεις όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν αλλά ακόμα καλύτερα να προληφθούν. Βάλτε στη ρουτίνα σας κρέμες με ουρία και σαλικυλικό οξύ που θα αναπλάσουν το σκασμένο δέρμα και θα σας χαρίσει μαλακά και μεταξένια πόδια.

 

Ένα ακόμα όπλο, η απολέπιση

Κάνοντας συχνά απολέπιση, διώχνετε τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζετε την επιδερμίδα σας σε βάθος και το δέρμα σας αναπνέει καλύτερα. Υπάρχουν προϊόντα με κόκκους που χαρίζουν λείο αποτέλεσμα από την 1η κιόλας χρήση. 

 

Πείτε αντίο στους μύκητες

Οι μύκητες των ποδιών και των δαχτύλων είναι πολύ ενοχλητικοί για την εικόνα των άκρων και αφορά τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Η εικόνα των νυχιών είναι αλλοιωμένη, με ξεφλούδισμα και πολλές φορές συνυπάρχει φαγούρα και κακοσμία. Φορέστε βαμβακερές κάλτσες και παπούτσια που αναπνέουν. Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλητοι σε πισίνες, σάουνες και αποδυτήρια. Το σημαντικότερο βήμα για την πρόληψη των μυκήτων είναι το πολύ καλό στέγνωμα. Αν παρόλα αυτά, οι μύκητες κάνουν την εμφάνιση τους, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε άμεσα και αποτελεσματικά. Ουσίες όπως το tea tree oil έχουν εξαιρετική δράση κατά των μυκήτων. Μην αμελήσετε τις πούδρες και τα σπρέι που θα σας προσφέρουν προστασία από κακοσμία και μύκητες.

Βάλτε λοιπόν μπροστά το σχέδιο για υπέροχα, φροντισμένα και περιποιημένα πόδια και κλέψτε τις εντυπώσεις!!!