Η βιταμίνη Β12 είναι μία άκρως απαραίτητη βιταμίνη την οποία  ο οργανισμός μας δεν μπορεί να παράγει. Τη βρίσκουμε σε ζωικά προϊόντα, όπως το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, καθώς επίσης και σε μορφή συμπληρωμάτων. Έχει αναρίθμητα οφέλη για τον οργανισμό, αλλά ποια είναι αυτά;

Αυτή η βιταμίνη δεν είναι από τις πλέον γνωστές, τουλάχιστον μεμονωμένα, παρόλα αυτά είναι… ανερχόμενη λόγω των πολλών ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει. Αποτελεί μία από τις βιταμίνες του πολύ γνωστού συμπλέγματος Β.

  • Ο σωματοφύλακας των νεύρων

Ο ρόλος της Βιταμίνης Β12 στην προστασία του νευρικού συστήματος είναι πολύ σημαντικός  επειδή ο οργανισμός μας  τη χρησιμοποιεί για να συνθέσει τη μυελίνη, μία βασική ουσία που περιβάλλει και προστατεύει τα νεύρα. Επίσης, εξαιτίας της εμπλοκής της στο νευρικό σύστημα, αναπόφευκτα συνδέεται και με την καλή διάθεση. Η βιταμίνη Β12 έχει βρεθεί ότι καταπραΰνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, ενώ καταπραΰνει και το άγχος.

  • Βιταμίνη της ενέργειας

Ονομάζεται και μάλιστα όχι άδικα βιταμίνη της ενέργειας, καθώς η βιταμίνη Β12 μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε γλυκόζη, παρέχοντας έτσι ενέργεια στον οργανισμό μας. Η Βιταμίνη Β12 βοηθά επίσης στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ  προλαμβάνει την αναιμία που προκαλεί αδυναμία και κούραση.

  • Φροντίδα της υγεία των μαλλιών, της επιδερμίδας και των νυχιών μας

Η Βιταμίνη Β12 παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή των κυττάρων μας. Για αυτό το λόγο τη χρειαζόμαστε για να φροντίσουμε και την υγεία των μαλλιών, των νυχιών και της επιδερμίδας μας, που συχνά δε λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες θρεπτικών συστατικών.

  • Η βιταμίνη που αγαπάει την καρδιά

Η Βιταμίνη Β12 μειώνει τις τιμές της ομοκυστεΐνης, βασικού παράγοντα για την εμφάνιση κάποιας καρδιακής πάθησης. Η ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ, τα επίπεδα του οποίου εξαρτώνται από τα αντίστοιχα επίπεδα του συμπλέγματος βιταμινών Β, συμπεριλαμβανομένης και της βιταμίνης Β12.

  • Για μνήμη... ελέφαντα

Είναι ήδη γνωστό στην  ιατρική  κοινότητα ότι η βιταμίνη Β12 μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και την  αντιμετώπιση της ατροφίας του εγκεφάλου, η οποία ευθύνεται για την απώλεια της μνήμης, καθώς και τη μείωση των πνευματικών ικανοτήτων.

 

Από τα αναρίθμητα οφέλη της Βιταμίνης Β12 γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική είναι η διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τής πολύ σημαντικής αυτής βιταμίνης. Η μέτρηση των επιπέδων της Β12 είναι μία απλή διαδικασία,  αφού γίνεται σε οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο με μία απλή αιμοληψία. Σε περίπτωση έλλειψής της μπορούμε να επιλέξουμε ένα κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής και να διατηρήσουμε με αυτό τον τρόπο σε υψηλά επίπεδα την τόσο σημαντική για τη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία βιταμίνη.

Vitamin B-vit 12: Βιταμίνη… πολλαπλής δράσης

Αποτελεί μία από τις 8 βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Και τα οφέλη της ξεπερνούν το… όνομά της. Εξαιρετική για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, καταπολεμάει την κούραση και την κόπωση  και χαρίζει ενέργεια και ζωντάνια, στηρίζει το ανοσοποιητικό  και νευρικό σύστημα, και βέβαια συμβάλλει στις  εγκεφαλικές λειτουργίες και στην πρόληψη της αναιμίας.  Αξιοποίησε τα οφέλη της στο υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα διατροφής B-vit 12 της σειράς Platinum Range. Ιδανική και για χορτοφάγους!