Η γυναικεία ομορφιά πηγάζει από την τάση που έχει η κάθε γυναίκα να προσέχει τόσο την εξωτερική της εμφάνιση όσο και την σωματική και ψυχική της υγεία. Η σύγχρονη γυναίκα όσο περισσότερο προσέχει τον εαυτό της, τόσο πιο όμορφη γίνεται. Η ομορφιά δεν έχει να κάνει μόνο με ρυτίδες και στρογγυλεμένες καμπύλες αλλά είναι ένας συνδυασμός του έξω με το μέσα. Η γυναίκα του σήμερα φροντίζει τον εαυτό της γιατί τον σέβεται, τον εκτιμά αλλά κυρίως τον αγαπά. 

Ας δούμε μαζί μερικές τεχνικές χαλάρωσης που θα σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα και να ισορροπήσετε σώμα και ψυχή.

Τεχνικές χαλάρωσης για να νιώσω καλύτερα

Ο ύπνος: ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας του εαυτού μας είναι ο ποιοτικός ύπνος. Είναι πολύ σημαντικό να κοιμόμαστε κάθε βράδυ περίπου την ίδια ώρα, μακριά από κινητά και οθόνες ώστε να ξυπνάμε ανανεωμένες και όχι εξαντλημένες.

Το νερό: Η ενυδάτωση του οργανισμού μας θα πρέπει να αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια για όλες μας. Πίνουμε λοιπόν πολύ νερό ώστε να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο, να λειτουργούμε καλύτερα και το δέρμα μας να είναι λαμπερό και καθαρό. Το νερό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο υγιείς και σίγουρα με περισσότερη ενέργεια.

Τα χόμπι: όλοι είμαστε απασχολημένοι λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων, όμως κάτι που σας αρέσει να κάνετε σίγουρα θα σας κάνει ευτυχισμένες. Η ζωγραφική, το διάβασμα ενός βιβλίου, το μαγείρεμα, η ενασχόληση με τον κήπο θα βελτιώσει την ευημερία σας και τη ψυχική σας υγεία.

Μην κάνετε τίποτα: όσο περίεργο και αν ακούγεται, το σώμα μας χρειάζεται ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Για λίγη ώρα μην κάνετε τίποτα παρά καθίστε, χαλαρώστε και κατεβάστε διακόπτες από τα πάντα.

Βόλτα στη φύση: κάντε μια βόλτα στην εξοχή, φάτε μεσημεριανό σε ένα πάρκο ή πιείτε τον καφέ σας έξω. Ο φρέσκος αέρας μας βοηθάει να λάβουμε σημαντικές ανάσες και να βγάλουμε εις πέρας τις προκλήσεις τις καθημερινότητας.

Βάζουμε σε προτεραιότητα την ψυχική μας υγεία: σταματήστε να ανησυχείτε για τα πάντα. Το άγχος και το στρες μας επηρεάζουν καθημερινά και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο ακόμα και στο σώμα μας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφήστε τα συναισθήματα άγχους να περάσουν. Κάντε ένα διάλειμμα, μιλήστε με ένα φίλο σας και βγάλτε από μέσα σας ό,τι σας στεναχωρεί και σας καταπιέζει.

Ασχοληθείτε με την εικόνα σας: ένα καινούριο χτένισμα, μια θεραπεία στο δερματολόγο, μια προσθήκη ενός  νέου καλλυντικού στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα και επιτέλους να δεχτείτε η ίδια μια περιποίηση από κάποιον άλλον. Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζετε τέλεια, αυτό είναι να φροντίζετε τους άλλους. Κάντε λοιπόν ένα δώρο στον εαυτό σας και αφιερώστε του χρόνο.

Αλλάξτε τις διατροφικές συνήθειες: η γυναίκα σε κάθε ηλικία έχει τις δικές της απαιτήσεις ανάλογα τις ορμονικές αλλαγές που βιώνει. Μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, όσπρια, ψάρια, φρούτα και άπαχο κρέας θα βελτιώσει την συνολική υγεία της γυναίκας. Όμως, η σύγχρονη διατροφή στερεί την ποικιλία βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που απαιτεί η καθημερινότητα. Τα συμπληρώματα διατροφής έρχονται να καλύψουν αυτό το  κενό. Μια νέα γυναίκα χρειάζεται σίδηρο μαζί με βιταμίνη C, ειδικά κατά την έμμηνο ρύση, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Με την πάροδο των χρόνων έχει αυξημένες ανάγκες σε ασβέστιο και βιταμίνη D για την υγεία των οστών. Μια πολυβιταμίνη σε συνδυασμό με φυτικά εκχυλίσματα, ανάλογα με την περίοδο που περνάει η γυναίκα, είναι η ιδανική πρόταση για την καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας.