Τα απαγορευτικά μέτρα και οι περιορισμοί που έφερε η πανδημία του κορωνοιού το 2020 είναι ευρέως αποδεκτό ότι έχουν δημιουργήσει μεγάλο στρες στις ζωές όλων μας.

Ένας τομέας της καθημερινότητάς μας ο οποίος κλονίζεται ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης & άγχους είναι ο ύπνος. Όταν λοιπόν οι υγειονομικές συνθήκες γύρω μας διαταράσσουν την κανονικότητα και επιβάλουν καταστάσεις όπως η εξ αποστάσεως εργασία και ο περιορισμό της κυκλοφορίας αντιλαμβανόμαστε ότι το βιολογικό μας ρολόι αναστατώνεται και η αυπνία αποτελεί πλέον πραγματικότητα.

Ποια είναι τα ωφέλη του ύπνου;

Ο ύπνος συμβάλλει στην επιδιόρθωση των κυττάρων μας και αποτελεί ένα από τα μέγιστα αγαθά για όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς πολλές φορές το συγκεκριμένο πολύτιμο αγαθό διαταράσσεται από πολλούς παράγοντες όπως το χρόνιο στρες-άγχος, οι αλλαγές στην καθημερινή διαβίωση και η χρόνια κόπωση.

Η κακή ποιότητα ύπνου γνωρίζουμε ότι διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος του ανθρώπου.

Ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχουν φυσικά συμπληρώματα διατροφής που παρέχουν στοχευμένες και αξιόπιστες λύσεις αντιμετώπισης της αυπνίας καθώς περιέχουν μελατονίνη, μαγνήσιο και το απαραίτητο αμινοξύ τρυπτοφάνη. 

Αντιμετώπιση της αϋπνίας

Ο δυναμικός συνδυασμός μελατονίνης και μαγνησίου συμβάλλει στη μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου και ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού μας συστήματος μειώνοντας αποτελεσματικά το αίσθημα της κόπωσης. Επίσης η μελατονίνη βελτιώνει τις συνέπειες του βιολογικού αποσυγχρονισμού - jet lag και ανακουφίζει από το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένωση αυτή ενισχύεται ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με εκχυλίσματα του φυτού Griffonia simplifoila όπως η τρυπτοφάνη και η 5-υδροξυ-τρυπτιφλανη για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ανακαλύψτε την μεγάλη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής, χωρίς σάκχαρα, γλουτένη, λιπαρά, γαλακτοκομικά προϊόντα, σόγια, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο/αλάτι.

Δώστε σήμερα κιόλας, τέλος, στον αποσυγχρονισμό του οργανισμού σας, εξαιτίας του lockdown και κερδίστε πίσω τον χαμένο σας ύπνο, με την πιο αξιόπιστη λύση.