Εσύ ξέρεις τα αμέτρητα οφέλη της γυμναστικής;

Η αλήθεια είναι πως λίγα πράγματα έχουν μόνο θετική πλευρά, και ένα από αυτά είναι η γυμναστική. Η λίστα με τα οφέλη είναι τόσο μεγάλη που θα σε εκπλήξει και θα σε κινητοποιήσει να την κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου.

Μας ωφελεί με αποδείξεις

Αναρίθμητες είναι οι μελέτες που αποδεικνύουν τη θετική επίδραση, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία, η οποία όχι μόνο προλαμβάνει αλλά μπορεί και να λειτουργήσει θεραπευτικά έναντι παθήσεων ή προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν.

Βασική προϋπόθεση να μην εξαντλείς τον οργανισμό σου σε απαιτητικά προγράμματα και να γνωρίζεις ποια είναι η κατάλληλη γυμναστική για τις ανάγκες σου.  Ιδανικά, τουλάχιστον 3 – 4 φορές την εβδομάδα, 30 λεπτά τουλάχιστον αν γυμνάζεσαι, θα έχεις μόνο τα οφέλη της για την υγεία σου, τη φυσική σου κατάσταση και την εμφάνισή σου.

Ας δούμε τα οφέλη της αναλυτικά:​​​​​​
 

  • Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ειδικά η αερόβια άσκηση συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, ώστε να αντιμετωπίζει τις μικροβιακές και ιογενείς λοιμώξεις και να σας κάνει πιο ανθεκτικούς.
  • Βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία και συμβάλλει στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  • Κρατάει  το μυαλό σου σε εγρήγορση, βοηθάει στις πνευματικές επιδόσεις, ενισχύει τη γνωσιακή ικανότητα  και κάνει τη σκέψη σου πιο δημιουργική.
  • Λειτουργεί αγχολυτικά, μειώνει το καθημερινό στρες και φυσικά βελτιώνει τη διάθεσή σου. Όταν γυμνάζεσαι εκκρίνονται ενδορφίνες, οι οποίες σε κάνουν να νιώθεις ευφορία με φυσικό τρόπο, ενώ επηρεάζονται οι νευροδιαβιβαστές που σχετίζονται με ευχάριστα συναισθήματα, όπως η ντοπαμίνη.
  • Αυξάνει τη μυϊκή σου δύναμη και την αντοχή σου και είναι ο μόνος τρόπος για να φτιάξεις το σώμα των ονείρων σου, εννοείται συνδυαστικά με ισορροπημένη διατροφή.
  • Αυξάνει τη μυϊκή σου δύναμη και αντοχή και βοηθάει το σώμα σου να γίνει περισσότερο ευλύγιστο και ευκίνητο.
  • Επιβραδύνει και συμβάλλει στην προστασία από την οστεοπόρωση, ιδιαίτερα οι ασκήσεις με βάρη και αντοχής, καθώς συμβάλλουν στην αύξηση της οστικής πυκνότητας. Λίγα λεπτά γρήγορο περπάτημα, χορός και ασκήσεις με βάρη θα… κρατήσουν τα οστά στη θέση τους και θα τα κάνουν πιο δυνατά.
  • Η αναερόβια άσκηση και η άσκηση με αντιστάσεις βελτιώνει τη σωματική ικανότητα και τις επιδόσεις του οργανισμού.
  • Σε κάνει να νιώθεις όμορφα με το σώμα σου και αυτό ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σου, φτιάχνει τη διάθεσή σου και σε κινητοποιεί να απολαμβάνεις πράγματα που πριν δεν ήθελες ούτε να σκεφτείς.
  • Ελαττώνει την αίσθηση κούρασης και κόπωσης, σε γεμίζει ενέργεια και σου χαρίζει ευεξία. Αν μάλιστα προλαβαίνεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου με 30 λεπτά γυμναστικής, να κάνεις ένα αναζωογονητικό ντους, ποιος σε πιάνει μετά…
  • Κινητοποιεί το μεταβολισμό σου και αυτό σημαίνει καύση θερμίδων που αυτό με τη σειρά του σημαίνει μείωση του λίπους και του σωματικού βάρους.
  • Σου χαρίζει σφρίγος και ζωντάνια, λειτουργεί τονωτικά και βγάζει στην επιφάνεια το νεότερο εαυτό σου.
  • Ναι, κάνει ακόμα και αυτό! Διατηρεί την επιδερμίδα σου λαμπερή και απαλή, αφού σύμφωνα με μελέτες η σωματική άσκηση συντελεί στην έκκριση ουσιών που επιβραδύνουν τη γήρανση του δέρματος.
  • Πηγή νεότητας είναι και ο ύπνος συμβάλλοντας στην ξεκούραση και στην αναζωογόνηση του οργανισμού. Η γυμναστική βοηθάει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και σου προσφέρει ένα πιο ομαλό, αποδοτικό  και ποιοτικό ύπνο.
  • Η λανθασμένη στάση σώματος στο γραφείο ακόμα και στο περπάτημα συν το πέρασμα του χρόνου τείνουν να μας κάνουν να κυρτώνουμε. Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί αν γυμνάζεσαι συχνά μαθαίνοντας το σώμα σου να είναι ευθυτενές. Επιπλέον, σε περίπτωση που το θέλεις, προσθέτει και ύψος!
  • Ξεσκουριάζει, ξεκλειδώνει και… λαδώνει τις αρθρώσεις! ιδιαίτερα σημαντικό όσο μεγαλώνουμε για να αποφύγουμε και να καθυστερήσουμε την εμφάνιση της οστεοαρθρίτιδας.
  • Ζεις περισσότερο και καλύτερα! Σύμφωνα με μελέτες η γυμναστική χαρίζει  μακροζωία. Συγκεκριμένα, 7 ώρες γυμναστικής την εβδομάδα ανεβάζει το προσδόκιμο ζωής κατά 40%, σε σχέση με τα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή.
  • Συμβάλλει στη διατήρηση και απόκτηση μίας υγιούς ερωτικής ζωής, βελτιώνει τις επιδόσεις και ενισχύει την ερωτική διάθεση, αφού σύμφωνα με έρευνες, γυναίκες και άνδρες που γυμνάζονται έχουν καλύτερη εικόνα για το σώμα τους και αυτοπεποίθηση, και φυσικά αντοχές!
  • Αποκτάς καλύτερα επίπεδα αυτοελέγχου, αυτοκυριαρχίας και πειθαρχίας, τρεις σημαντικές αρετές που θα σου χρειαστούν στην καθημερινότητά σου και θα σε ωφελήσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
  • Κάνει ταυτόχρονα δύο σωτήρια πράγματα για την υγεία σου, ανεβάζει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης (HDL), συμβάλλει στη μείωση και διατήρηση χαμηλών επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Για να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, να αυξήσεις τις επιδόσεις σου και τη μυϊκή ενδυνάμωση, να έχεις ενέργεια, αύξηση μεταβολισμού και μείωση φθορών, επένδυσε σε συμπληρώματα πρωτεϊνών και pre-work out.

Οι πρωτεΐνες συνεισφέρουν στις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες συμβάλλουν στην αύξηση του μυϊκού ιστού και με μεγιστοποιούν τη διαδικασία αποκατάστασης των μυών μετά την άσκηση.

Επένδυσε σε ένα συμπλήρωμα που αποτελείται από συμπυκνωμένο τύπο ορού γάλακτος, (concentrate), ειδικά αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, καθαρή πρωτεΐνη ορού γάλακτος που  έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λίπη, (isolate),  και υδρολυμένη (hysrolysed), η οποία παρέχει τη μέγιστη βιοδιαθεσιμότητα απελευθερώνοντας όλα τα σημαντικά αμινοξέα με στόχο την αποκατάσταση των μυϊκών ινών. Το Power of Nature Sport Series 100% Whey protein από την Power Health αποτελεί ένα ‘’προπονητικό’’ ρόφημα με έμφαση στην υψηλή περιεκτικότητα αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAAs), όπως η λευκίνη, το πιο σημαντικό αμινοξύ, που ενισχύει την αύξηση των μυών. Περιέχει 100% πρωτεΐνη ορού γάλακτος και αποτελεί μείγμα συμπυκνωμένης, απομονωμένης και υδρολυμένης πρωτεΐνης για την υψηλή παροχή αμινοξέων και την καλύτερη απορρόφησή τους. Είναι εύπεπτη και έχει φανταστική φυσική γεύση σοκολάτα.

Tα προεξασκητικά, ή Pre-workout συμπληρώματα διατροφής λειτουργούν ως ‘’τροφοδοτικά’’ ενέργειας κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Λαμβάνονται μισή ώρα πριν την προπόνηση,  ώστε να  δράσουν τη στιγμή που το χρειάζεσαι, καθιστώντας το σώμα σου έτοιμο να αποδώσει στο μάξιμουμ. Στοχεύουν στην αύξηση της φυσικής ενέργειας, ενισχύουν τη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης, αυξάνουν τα επίπεδα αντοχής και δύναμης, προστατεύουν και μειώνουν τις φθορές στο σώμα.

Το Power of Nature Sport Series Pre-workout από την Power Health αποτελεί ένα υψηλής ποιότητας και καθαρότητας ρόφημα σε σκόνη, το οποίο περιέχει έναν εξαιρετικό συνδυασμό εξειδικευμένων αμινοξέων και ενεργειακών θρεπτικών συστατικών για πριν την προπόνηση. Η εξειδικευμένη φόρμουλά του από L-κιτρουλίνη, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού από καθαρή άνυδρη καφεΐνη, ταυρίνη και αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAAs) σου δίνουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να βγάλεις και το πιο απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης. Έχει εκπληκτική γεύση φράουλα-λεμόνι και θα γίνει καθαρά… το δικό σου καύσιμο για την προπόνηση!