Το βασικό συστατικό της παρακάτω συνταγής είναι το Matcha Ninja

Συστατικά
1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
1 3/4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
3/4 κουταλάκια αλάτι κοσέρ
2 φλιτζάνια αλεύρι για κέικ
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
2 κουταλιές βούτυρο χωρίς αλάτι, λιωμένο Φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα, περίπου 4 φλιτζάνια)

Για την επικάλυψη ζάχαρης matcha:
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουτάλι σούπας Matcha Ninja

Για τη γλυκιά σκόνη:
1 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη
1 κουτάλι σούπας Matcha Ninja

Για το γλάσο matcha:
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
2 φλιτζάνια ζάχαρη σε σκόνη
2 κουταλιές τσαγιού Matcha Ninja
Αλάτι

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι και 2 φλιτζάνια αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε ένα "πηγάδι" στο κέντρο και προσθέστε το αυγό, το βουτυρόγαλα και το βούτυρο. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ή μια σπάτουλα, ενσωματώνετε σταδιακά τα ξηρά συστατικά μέχρι να σχηματιστεί μια στρογγυλή ζύμη. Γυρίστε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μερικές φορές, μέχρι να μην παραμείνουν υγρά σημεία.
Βγάλτε τη ζύμη στην επιφάνεια με το αλεύρι, όπως απαιτείται για να αποφύγετε την κόλληση. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε κόπτη και φτιάξτε περίπου 8 ντόνατς.
Τοποθετήστε μια μέτρια κατσαρόλα στην κουζίνα και ζεστάνετε το λάδι στους 165 βαθμούς κελσίου περίπου.Τηγανίζουμε τα ντόνατς μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσό καφέ χρώμα, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Βγάλτε τα ντόνατς σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη ζάχαρης matcha:
Ανακατέψτε μαζί 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας Matcha Ninja μέχρι να μην παραμείνουν κομμάτια.
Για τη γλυκιά σκόνη ταιριάζει:
Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη και 1 κουταλιά της σούπας Matcha Ninja μέχρι να μην παραμείνουν κομμάτια.
Για το γλάσο matcha:
Ανακατέψτε μαζί 1 μεγάλο ασπράδι αυγού, 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε σκόνη, 2 κουταλάκια τσαγιού Matcha Ninja, λίγο αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας νερό μέχρι να λειανθεί.

Πετάξτε τα ζεστά ντόνατς σε Matcha Sugar Topping ή Sweet Matcha Powder ή βουτιά στο Matcha Glaze.